• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Vali Kaymak: “En önemli hedefimiz Şehir Hastanesi”

Vali Kaymak: “En önemli hedefimiz Şehir Hastanesi”
Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun bundan sonra sağlık alanındaki yatırımlarıyla hizmetlerini ve kalitesini daha da arttıracak. Şuan en önemli hedefimiz...

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun bundan sonra sağlık alanındaki yatırımlarıyla hizmetlerini ve kalitesini daha da arttıracak. Şuan en önemli hedefimiz Şehir Hastanesidir" dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Güney'e iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette Vali Kaymak'ı, İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve birim müdürleri karşıladı.

Ziyaretin ardından İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda, Samsun il sağlık kuruluşlarının çalışmaları hakkında İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hatice Öz brifing sunumu yaptı.

Brifingin ardından il genelinde son 10 yılda yapılan sağlık yatırımları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Yusuf Güney, Atakum, Alaçam, Salıpazarı, Ayvacık, Tekkeköy ve Kavak ilçelerine yeni devlet hastanesi yapımı için bakanlık programına teklif sunacaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Sağlık bakanımızın Samsunlu olması bizler için büyük bir avantaj. Samsun artık bundan sonra sağlık alanındaki yatırımlarıyla hizmetlerini ve kalitesini daha da artıracak. Sizler Sağlık Bakanımızın Samsun'daki danışmanları olacaksınız. Bu yüzden doğru işler yapmamız lazım. Kaynakları doğru kullanmamız lazım. Şu andaki çalışmalar beni mutlu etti ama şüphesiz bu çalışmaların her zaman daha iyisini yapmak zorundayız. Bu anlamda hep birlikte çalışacağız. Şehir hastanesi bizim önemli bir hedefimiz. Samsun'a yapılacak Şehir Hastanesine diğerlerinden çok farklı olarak Türkiye ve Samsun gerçeklerine uygun bir planlama yapılmış. İnşallah bu plan doğrultusunda Şehir Hastanemize Bakanımız Dr. Ahmet Demircan'ın da destek ve katkılarıyla başlayıp en kısa sürede bitireceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.

Sağlık alanında Samsun'un çok büyük ilerlemeler gösterdiğini belirten Kaymak, "Hem kamu hastaneleriyle, hem de özel hastanelerle Samsun tam bir sağlık kenti konumunda. Sağlık konusunda Samsun'da iyi seviyelerdeyiz. Deprem dayanıklılığı açısından hastanelerimizin yüzde 80-90'ı, 1999 depreminden sonra yapılan binalar. Bunun için vatandaşlarımız rahat olabilirler. Binalarımız depreme dayanıklı olarak inşa edilmiştir, ama yenilenmesi gereken birkaç tane hastanemiz mevcuttur. Onlar da en kısa zaman içerisinde yenilenecektir. Özel ve devlet sağlık kuruluşlarının denetiminin işinde uzman kişilerce periyodik olarak denetlenmesi şarttır. Bunun her zaman takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

İl genelindeki okulların beyaz bayrak alması ve beslenme dostu okul programının uygulanabilmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğünün ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordineli çalışmasını önemsediklerini ifade eden Kaymak, "Bu koordineli çalışma sonrası gerçekleşerek projeler doğrultusunda geleceğimizi emanet edeceğimiz daha sağlıklı gençlerimiz olacaktır" açıklamasında bulundu.

Vali Kaymak: “En önemli hedefimiz Şehir Hastanesi”

Vali Kaymak: “En önemli hedefimiz Şehir Hastanesi”

Vali Kaymak: “En önemli hedefimiz Şehir Hastanesi”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim