• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Kamçı’nın, 23 Nisan Mesajı

Vali Kamçı’nın, 23 Nisan Mesajı
Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın...

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarih boyunca çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olduğunu ifade etti.

Vali Süleyman Kamçı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesi ışığında milli egemenliğimizin ilan edilişinin 96. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Kamçı, "23 Nisan 1920, kader ve gönül birliği içerisindeki necip Türk milletinin istiklal ve istikbal mücadelesi için kıyama kalktığı kutlu bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil" olarak tanımladığı Türk çocuğuna armağanı olan 23 Nisan, tarih boyunca çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayramdır. Çünkü çocuklarımız milletimizin en değerli varlığı olup geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzdur. Milletimizin huzuru ve refahı, ülkemizin gücü ve kalkınmışlığı için gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi hür olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur. İnanıyorum ki, çocuklarımız yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizin ufuklarını aydınlatacaklar, güçlü Türkiye'yi omuzlarında yükseltecekler ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için azimle çaba sarf edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdu ve milleti yaşatmak için mücadele eden kahraman silah arkadaşlarını, bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında aziz Türk milletine hizmet sunan devlet adamlarından ebediyete intikal edenleri ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış, refah ve huzur getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim