• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Kamçı, TEOG Sınavı Birincilerini Ödüllendirdi

Vali Kamçı, TEOG Sınavı Birincilerini Ödüllendirdi
Vali Süleyman Kamçı, Yazıhan ilçe merkezinde yer alan Yazıhan İlkokulu ve Yazıhan Ortaokulu'nu ziyaret ederek, TEOG sınavının birinci döneminde başarılı...

Vali Süleyman Kamçı, Yazıhan ilçe merkezinde yer alan Yazıhan İlkokulu ve Yazıhan Ortaokulu'nu ziyaret ederek, TEOG sınavının birinci döneminde başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Yazıhan ziyaretinde Kaymakam Bedirhan İmamoğlu, Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, resmi kurum ve kuruluş müdürleri tarafından karşılanan Vali Süleyman Kamçı, kaymakamlık makamında, Kaymakam İmamoğlu'ndan ilçe hakkında, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Feytulla Taylan'dan da eğitim öğretim hakkında brifing aldı. Eğitim öğretim hakkında verilen brifingde, ilçede 212 öğretmen, 2 bin 55 öğrenci ile 17 eğitim kurumunda eğitim öğretimin devam ettiği, ilçenin eğitim düzeyinin Türkiye ortalamalarının üzerinde olduğu belirtildi. 2015- 2016 TEOG sınavının 1. döneminde toplam 6 dersten yapılan sınava ilçeden 199 öğrencinin (8. sınıflar) girdiği ve sınav sonuçlarına göre Yazıhan Ortaokul öğrencilerinin başarı ortalamasının il genelinde devlet okulları arasında 1. sırada yer aldığı kaydedildi. Aynı okul öğrencilerinin 2014- 2015 TEOG sınavlarında yine il de birinci oldukları, 1 öğrencinin Türkiye derecesi yaptığı dile getirilerek, 2014 ve 2015 yıllarında ilçedeki ortaöğretim kurumundan mezun olan 182 öğrencisinin, 38'inin lisans, 18'nin de önlisans olmak üzere toplam 56 tanesinin yükseköğretim kurumuna yerleştiği bilgisi verildi.

ÖĞRETMENLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Kamçı, brifing sonrası Yazıhan İlkokulu ve Yazıhan Ortaokulu'na giderek en başarılı öğrencilerin yer aldığı 6/A İngilizce sınıfı ziyaret etti. Sınıf Öğretmeni Tuba Çelebi'den sınıfın başarı düzeyi ve öğrenciler hakkında bilgi alan Kamçı, öğrencilerle tek tek sohbet ederek onlara hediyelerini verdi ve sınavın 2. döneminde daha da fazla başarı beklediğini, bu sebepten fazla çalışmalarını isteyerek başta öğretmenleri olmak üzere, öğrencilere ve ailelerine teşekkürlerini iletti. Kamçı, öğle tatilinde okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir toplantı yaptı. Toplantıda yönetici ve öğretmenlerle istişarelerde bulunan Kamçı, 2. dönem sınavında başarı elde eden öğrencilerin çeşitli illere geziye gönderileceğini belirterek, öğretmenlere başarı belgesi verdi. Daha sonra Belediye Başkanlığını ziyaret eden Kamçı, Başkan Öztürk" den çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeyi ziyarete gelen İlbank Elazığ Bölge Müdürü Ali Tekataş ile da bir süre görüştü. Kamçı, Belediye Başkanlığından ayrıldıktan sonra ilçe merkezinde vatandaşların bulunduğu çay ocağını ziyaret etti. Vatandaşlarla çay içip onların sorun ve taleplerini dinleyen Kamçı'dan vatandaşlar genel olarak sulama konusunda taleplerde bulundu. Kamçı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini, proje tamamlandığında 120 bin 600 dekar zirai arazinin sulanacağını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Sn. Prof. Dr. Veysel Eroğlu" nun verdiği bilgiye göre de projenin yüzde 40'ının tamamlandığını, sulama suyu şebekesi hattına ait boruların döşenmesinin ettiğini yıl sonuna kadar 61 bin 493 metre sulama şebekesi ile 1 adet pompaj istasyonu yapılarak vatandaşların modern sulama teknikleri ile suya kavuşacağını belirten Kamçı, çalışmaların bu hızla devam etmesi durumunda önümüzdeki sulama döneminde Yazıhanlı çiftçilerin su sorununun ortadan kalkacağını aktardı.

Vali Kamçı, TEOG Sınavı Birincilerini Ödüllendirdi

Vali Kamçı, TEOG Sınavı Birincilerini Ödüllendirdi

Vali Kamçı, TEOG Sınavı Birincilerini Ödüllendirdi

Vali Kamçı, TEOG Sınavı Birincilerini Ödüllendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim