• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Vali Kahraman’ın Talimatıyla 40 Yetim Ve Öksüz Çocuk Sevindirildi

Vali Kahraman’ın Talimatıyla 40 Yetim Ve Öksüz Çocuk Sevindirildi
Erzincan da ikamet eden 6-18 yaş arası 40 yetim çocuk kahvaltıda bir araya geldi.

Erzincan da ikamet eden 6-18 yaş arası 40 yetim çocuk kahvaltıda bir araya geldi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın talimatları doğrultusunda Erzincan Valiliği, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının organizasyonları doğrultusuna SODES (Sosyal Destek Programı) kapsamında "Çiftbaşlı Kartalın Kanatlarında Bir Yetim Bir Öksüz" projesi adı altında Erzincan da ikamet eden 6- 18 yaş arası 40 yetim ve öksüz çocuk kahvaltıda bir araya geldi.

1 Kasım 2015 tarihinde başlatılan proje kapsamında düzenlenen programda yetim ve öksüz çocukların toplumla bütünleşmelerini sağlamak, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek ve bu çocukların anne ve baba eksikliklerinden kaynaklanan olumsuzlukları en aza indirmek, aile sevgisini aşılamak, vatanseverlik, millet, milli benlik bilinci geliştirmenin amaçlanıyor. Toplamda 141 bin 893 TL'ye maliyetle 40 yetim çocuğa bu proje kapsamında kültür, sanat ve spor alanlarında faaliyetler düzenleneceği öğrenildi.

Ergan Dağı Kayak Merkezi Seyri-Can lokantasında düzenlenen kahvaltı programına Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Remzi Sarıgöl, vakıf çalışanları ve 40 yetim ve öksüz çocuk katıldı.

Düzenlenen programda proje ile ilgili bilgi veren Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdür Yardımcısı İrfan Öztürk yaptığı konuşmada şu bilgilendirmelerde bulundu; "Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda ilimizde ikamet etmekte olan 6 ile 18 yaş arası yetim ve öksüz öğrencimiz için sanat, spor ve gezi faaliyetlerimiz düzenlenmektedir. Projemizin ismi "Çiftbaşlı Kartalın Kanatlarında Bir Yetim Bir Öksüz" Projesidir. Projemizin toplam maliyeti 141 bin 893 TL'dir. Projemiz 1 Kasım 2015- 30 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Proje faaliyetlerimiz arasında gitar kursumuz, Ebru kursumuz, Uzakdoğu spor kursumuz ve yüzme kursumuz bulunmaktadır. Ayrıca Kemaliye gezimiz ve Nevşehir, Ankara, İstanbul gezilerimizde bulunmaktadır. Şuanda hâlihazırda gitar kursumuz 15 öğrenciye verilmektedir. 1 Kasım 2015 tarihinden itibaren eğitimleri başlamış, 27 Mart 2016 tarihinde sona erecektir. Yine Ebru kursumuz 15 öğrenci ile devam etmektedir. Bu kursumuzda 1 Kasım 2015 tarihinde başlamış, 27 Mart 2016 tarihinde sona erecektir. Uzakdoğu kursumuz 10 öğrenciye verilmektedir. Bu kursumuzda1 Kasım 2015-27 Mart 2016 tarihleri arasında devam etmektedir. Toplam kurs süresince bir öğrenci 160 saat ders almaktadır. Ayrıca 1 Nisan- 30 Haziran tarihleri arasında 40 öğrencimize yüzme kursu dersi verilecektir. Bu kursumuzda da toplamda 160 saat ders verilecektir.

Şuanda yapmış olduğumuz eğitimleri Mart ayı sonunda sergi haline dönüştüreceğiz. Ebru sergisi ile beraber gitar ve Uzakdoğu sporlarında eğitim alan kursiyerlerimizin gösterimi olacaktır. Ayrıca Erzincan Üniversitesinin Ana Kampüsü gezdirilecek. Gezi esnasında ise sinema etkinliği ve seminer etkinliği düzenlenecektir."dedi.

Ardından konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu; "Burada bir projenin devamı niteliğinde ki bir etkinlik için toplanmış bulunuyoruz. Amacımız burada öksüz, yetim çocuklarımıza anne ve baba görevini Valilik olarak yerine getirmektir. Bu çocuklarımızın hiçbir zaman bundan dolayı herhangi bir anne baba özlemi veya garipliği yönünden herhangi bir sıkıntı çekmemelerini, onlarında diğer çocuklardan hiçbir farkı olmadığını göstermek istedik. Amacımız devlet olarak herkese sahip çıktığımız gibi özellikle ve özelliklede öksüz ve yetimlere de sahip çıkmaktır. Bu çocuklarımız bizim için çok çok önemli. Bu çocuklarımızın katılacağı faaliyetleri ve öğrenim durumlarını takip etmek bizim için önemli. Biraz önce bahsedildiği gibi Ebru kursları var, yüzme kursları var. Türkiye ve ilimizin gezisi var. Bu sayede hem ilimizi tanıyacaklar hem de ülkemizi tanıyacaklar. Özet olarak öksüz ve yetim olmak dezavantaj değil bunu biz çalışmalarımızla, gayretlerimizle öksüz ve yetim olduklarını hissettirmemek istiyoruz. Onları da diğer çocuklar gibi anne ve babalarının olduğunu bizde burada vurgulamak istiyoruz. Onun için biz buradayız."dedi.

Gerçekleştirilen yemek programının ardından 40 yetim ve öksüz çocuğa Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Erzincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Remzi Sarıgöl ve vakıf çalışanları tarafından çeşitli hediyeler verildi.Programa katılan çocuklar ise kendileri için yapılan bu organizasyondan ötürü Vali Kahraman'a teşekkür ederek, kendisi ile özçekim yaptılar.

Vali Kahraman’ın Talimatıyla 40 Yetim Ve Öksüz Çocuk Sevindirildi

Vali Kahraman’ın Talimatıyla 40 Yetim Ve Öksüz Çocuk Sevindirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim