• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Kahraman’ın 13 Mart Depremi Yıldönümü Anma Mesajı

Vali Kahraman’ın 13 Mart Depremi Yıldönümü Anma Mesajı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 13 Mart Erzincan Depreminin Yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 13 Mart Erzincan Depreminin Yıldönümü münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı.

Vali Kahraman mesajında şu görüşlerde bulundu; "13 Mart 1992'de ilimizde meydana gelen deprem afeti sonunda yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlerce vatandaşımız da yaralanmıştır. Birçok ocağa ateş düşmüş, yüzlerce vatandaşımız evinden yurdundan ayrılıp göç etmek zorunda kalmıştır. Milletimizin yaşadığı büyük acılardan biri olan 13 Mart Depremi bu yüzden zihinlerimizdeki tazeliğini koruyor.

Erzincan tarih boyunca sekiz kez yıkıcı depremle karşı karşıya kalmış, binlerce insanımız yaşamını yitirmiştir. Bu yüzden Erzincan uzun bir süre "Deprem Şehri" olarak anılmıştır. Deprem şehri algısını değiştirmek sanıldığı kadar kolay olmamıştır. Zira nüfusun büyük çoğunluğu Batı'ya göç etmiştir. Bunca olumsuzluğa rağmen Erzincan halkı umutsuzluğa düşmemiş, hayata tutunmuş hem şehrine hem ülkesine katkıda bulunmak amacıyla çalışmaya, şehri canlandıracak projeler üretmeye devam etmiştir. Erzincan halkı şehrin imar, inşa ve ihyası için maddi ve manevi tüm imkânları sonuna kadar kullanmıştır.

Erzincan, deprem kuşağında yer alan bir ilimiz. Bu yüzden halkımızın depreme karşı bilinçli olması gerekiyor. Acı tecrübeler bize öğretti ki deprem öldürmez, bina öldürür. Bir daha böyle acılar yaşamak istemiyoruz. Geçmişten ders çıkarmalıyız. Yeni binaların depreme dayanaklı olup olmadığına dikkat etmeliyiz. Valilik olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Şehrin hızlı, modern ve sağlıklı bir şekilde büyümesi için çalışıyoruz. Deprem riski yüksek bölgelerde yıkılması gereken binalar yıkılarak yenileri yapılmaktadır. Böylelikle, olası bir depremde, kamusal ortak kullanım alanlarındaki yapılarda vatandaşımızın can güvenliği sağlanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 13 Mart Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Halkımızın bir daha böyle acılar yaşamamasını canı gönülden diliyorum."dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim