• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Vali Kahraman; “Ya İstiklal Ya Ölüm’’ Diyen Bir Millet Olduk”

Vali Kahraman; “Ya İstiklal Ya Ölüm’’ Diyen Bir Millet Olduk”
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yıl dönümünü münasebetiyle...

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yıl dönümünü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Kahraman mesajında 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı bir tarih olduğuna dikkat çekerek, şu görüşlerde bulundu; " Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96.yıl dönümünü, birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. 23 Nisan 1920, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerini atıldığı çok önemli bir tarihtir.

Büyük Önder Atatürk, milletine olan sevgisinin neticesinde millet iradesini Meclis'te hâkim kılmak için Türkiye Büyük Millet Meclisini açmıştır. Böylelikle milli egemenlik temelinde bağımsızlık ışığı tüm yurda yayılmıştır.

Bu toprakların vatan olması için geçmişte büyük bedeller ödedik. Hiçbir şartta ve zamanda esaret altında yaşamadık. "Ya İstiklal ya Ölüm" diyen bir millet olduk. Şimdi de zaman ve kişiler farklı olsa da birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer güçleriyle mücadele ediyoruz. Ecdadımızdan ve şanlı tarihimizden aldığımız güçle terör örgütlerini hüsrana uğratıyoruz.

Çocuklarımızı vatan ve bayrak sevgisiyle büyütürsek asırlar geçse de bu topraklarda hiçbir güç, tahakküm kuramayacaktır. Buna inancım sonsuzdur. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Çocuklarımıza iyi eğitim vermek, onlara sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu nedenle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, büyük önem taşımaktadır. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan barış ve kardeşlik gibi yüce duyguların paylaşılmasına vesile olan bir bayramdır.

Bu vesileyle sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle hayatımıza anlam katan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, TBMM'nin açılışını bizlere bayram olarak armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim