• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Kahraman, Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’larını Uğurladı

Vali Kahraman, Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’larını Uğurladı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, Sivil Toplum Örgütleri, Vakıf ve Derneklerin katılımı ile...

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, Sivil Toplum Örgütleri, Vakıf ve Derneklerin katılımı ile Bayırbucak Türkmenlerine yönelik il genelinde başlatılan yardım kampanyasıyla toplanan yardım malzemeleri bugün yola çıktı.

Gönderilen yardımlardan 11 TIR içerisinde; 165 ton un, 27 ton bulgur, 17 ton makarna, 10 ton pirinç, 7 ton ayçiçeği yağı, 5 ton fasulye, 3 ton mercimek, 400 adet yatak, 560 adet battaniye gönderilirken, 1 TIR'da Erzincan'dan toplanan ayni yardımlar ile toplamda 12 TIR yardım malzemesinin uğurlama töreni, Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, Sivil Toplum Örgütleri, Vakıf ve Derneklerin katılımı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan İHH İl Temsilcisi Alaattin Önel, Erzincan'ın kadirşinas bir örnek sergilediğini belirterek; "Bugün Erzincan'da 32 TIR'ımızı göndereceğiz inşallah. Türkiye dünyada ki mağdur ülkelere yardım etme ve kucak açma konusunda hassas davranan ülkelerin en başında yer alıyor. Bizler dünyanın dört bir yanına iyilik ihraç eden mazlumlara yardım eden tek ülkeyiz. Soğuktan bebeklerin ellerinin ve ayaklarının üşüdüğünü anaların yüreğinin yandığını herkes izlerken Erzincan olarak buna kayıtsız kalamazdık. Suriye Bayırbucak'ta bulunan kardeşlerimize göndermek üzere Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği olarak, Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile yardım kampanyası başlattık. Bu yardımların toplanmasında bizlere destek veren başta Valimiz Sayın Süleyman Kahraman'a, Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy'a ve destek veren tüm kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarımıza kısaca Tüm Erzincan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Erzincan'a yakışan da budur diyoruz."dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise; "Bu aziz millet asırlardan beri hep mazlumların yanında olmuştur. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Şu an Suriye'de bir zulüm işlenmektedir. Bu zulüme dur demek için dünyaya çağrıda bulunuyoruz, Birleşmiş Milletler'e çağrıda bulunuyoruz. Bu gün Erzincan'da bizler 12 TIR'lık bir konvoyu yola çıkarıyoruz. Bu Can Erzincan'ımızın bu konularda ne denli hassas olduğunun bir göstergesidir. O nedenle bu yardım kampanyasını başlatan İHH başkanımıza saygı değer Valimize ve bütün kurum müdürlerimize destekte bulunan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. "dedi

Düzenlenen törende son olarak konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman kardeşliğin her şeyini paylaşmak olduğuna vurgu yaparak, "İşte kardeşlik budur. Biz bu kadar TIR ile kardeşliğimizi Bayırbucak ile paylaşıyoruz. Bu yardım ne ilk nede son olacak. Orada soydaşlarımıza yapılan zulüm sürdükçe biz de yardımlarımıza devam edeceğiz. Bayırbucak Türkiye'dir, Bayırbucak Erzincan'dır. Çanakkale nasıl geçilmediyse Bayırbucak'da geçilmeyecektir. Yardımseverliğin yaygın olduğu ilimizde kısa bir süre içerisinde bu yardımlar toplandı. Bu nedenle değerli Erzincanlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kardeşlerimize yardımlarımız bundan sonra ki dönemde de devam edecek. Bu yardımlarda emeği olan İHH İnsani yardım Derneğine, Kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyum."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve törene katılan tüm yardımsever katılımcılar yola çıkan 12 TIR'ı Erzincan Eski Otogar'ında uğurladı. Ardından Vali Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Bayırbucak'a gönderilen 12 TIR ile birlikte Erzincan şehir merkezinde konvoy yapıp, korna çalarak birer tur attılar.

Vali Kahraman, Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’larını Uğurladı

Vali Kahraman, Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’larını Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim