• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Kahraman Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’ını Uğurladı

Vali Kahraman Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’ını Uğurladı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Bayırbucak'ta ki ihtiyaç sahibi Türkmenlerine gönderilen yardım TIR'ını uğurladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Bayırbucak'ta ki ihtiyaç sahibi Türkmenlerine gönderilen yardım TIR'ını uğurladı.

Vali Kahraman, Erzincan Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile dernek başkanlarının katılımı düzenlenen uğurlama töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende konuşma yapan Hayrat İnsani Yardım Derneği Erzincan Bölge Temsilcisi Sinan Aslan; "Biz komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen büyük Peygamberin ümmetiyiz. Bu sebeple Müslüman komşumuz Suriye'de ki sıkıntıya kayıtsız kalmamız düşünülemez. Aslında bizler bu eşya ve malzemelerle beraber, kardeşliğimiz, muhabbetimizi ve sevgimizi Suriye'de ki kardeşlerimize götürüyoruz."dedi.

Gerçekleştirilen törende son olarak konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman; "Birkaç gün önce Belediye Başkanımız ve diğer yöneticiler ile beraber ilimizde Suriye'de ki Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattık. Bu yardım kampanyasından sonra bu TIR'ımızın da Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından hazırlanıp Suriye'ye gönderilecek olması bizim için çok anlamlı. Bu yardım TIR'ının hazırlanmasında başta Hayrat İnsani Yardım Derneği ve mensupları olmak üzer herkesin katkısı var. Bu yüzden bu şekilde bir önderlik yapıp ta ilk TIR'ı hazırlamış olmanın huzurunu Hayrat Derneği yaşıyor. Bu önderliklerinden ötürü ben Hayrat İnsani Yardım Derneğine teşekkür ediyorum.

Bizim için Çanakkale ne ise şuanda Bayırbucak'da odur. Onlardan vazgeçmemiz mümkün değildir. Türkiye" de ki vatandaşlarımızın bizim için önemi ne ise Bayırbucak Türkmenlerinin önemi de aynıdır. Bunun için Bayırbucak Türkmenlerine ve Suriye" de ki kardeşlerimize elimizden geldiğince bütün imkânlarımızla yardım etmek durumundayız. Bunun için yine buradan çağrı yapıyoruz. Bütün Erzincanlılarımızın yardımsever insanlarını, kardeşlerimizi bunun gibi birçok TIR'ların Bayırbucak Türkmenlerine ve Suriye de ki kardeşlerimize ihtiyaçlarını giderebilecekleri yardımların gönderilmesini arzu ediyoruz. Şuan da Dünya'nın her tarafında, Bosna'dan Filistin'e ve başka ülkelere kadar herkesin gözü Türkiye'nin atacağı adımlarda, Türkiye'nin yapacağı yardımlarda. Türkiye şuan bütün Dünya'nın parlayan yıldızıdır. İnşallah bu çalışmalarla gayretlerle önemli bir noktaya gelecektir Türkiye'nin durumu.Türkiye'miz şuanda Dünya'da mazlumların, mağdurlara kucak açmış lideri konumunda. Hayrat Derneği Erzincan Temsilcisi Sinan Bey'in anlattıklarına göre hem Filistin'e hem de diğer mazlum ve mağdur ülkelere Dünya'nın her tarafındaki Müslümanlara hatta Müslüman olmasa bile mazlum insanlara Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından yardım yapılıyor. Bunun için çok teşekkür ediyorum kendilerine minnettarız. Şükran borçluyuz. Bu yardım TIR'ımızın ve şoförümüzün yolu açık olsun diyoruz."dedi.

Vali Kahraman konuşmasının ardından Bayırbucak Türkmenlerine giden yardım TIR'ını uğurladı. Daha sonra ise Hayrat İnsani Yardım Derneği Erzincan Temsilcisi Sinan Aslan'ın daveti üzerine Vali Kahraman Hayrat İnsani Yardım Derneğinin tanıtım videosunu izleyerek yapılan yardımlarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Erzincan Temsilcisi Sinan Aslan ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardım TIR'ını uğurlama törenine katılan vatandaşlar yerel ve ulusal basında çıkan haberlerde, Vali Kahraman'ın Bayırbucak Türkmenleri için öncülük yaparak başlatmış olduğu yardım kampanyası ve düzenlenen uğurlama törenine olan katılımları için Vali Kahraman'a teşekkür ettiler.

Vali Kahraman Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’ını Uğurladı

Vali Kahraman Bayırbucak Türkmenlerine Gönderilen Yardım Tır’ını Uğurladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim