• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Kaban koltuğunu öğrenciye devretti

Vali Kaban koltuğunu öğrenciye devretti
Vali Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 2'inci Hasan Varol İlkokulu 5'inci sınıf öğrencisi i Kerem Buluş'a devretti.

Vali Ali Kaban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu 2'inci Hasan Varol İlkokulu 5'inci sınıf öğrencisi i Kerem Buluş'a devretti. Koltuğu oturan Buluş, İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı'da, 800 bayrak talep etti.

Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 2'inci Hasan Varol İlkokulu 5'inci sınıf öğrencisi i Kerem Buluş'a devretti. Koltuğu oturan Buluş sembolik olarak görevi devraldı. Koltuğu oturan Bulaş," Büyükler bana bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Öğrenci arkadaşlarım ve tüm çocukları temsilen bulunduğum bu makamdan geçekten gurur duyuyorum. Güzel ülkemdeki tüm çocukların bayramını kutluyor, herkese sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu. Buluş, ayrıca 26 Nisan'da okul olarak şehitliği ziyaret edeceklerini bunun için il Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'da, 800 bayrak istedi. Malatya Valisi Ali Kaban, dünya tarihine bakıldığında böylesine çocuklarını bu kadar erken bir zamanda düşünen bir başka ülke bulunmadığını belirterek, "Çocuklarımızın geleceğimiz olduğundan hareketle, bu bilinçle 23 Nisan Ulusal, Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan edilmiş ve orada çocuklarımıza şu mesaj verilmiştir; sizler gelecekte bu ülkenin devamcısı olacaksınız. Sizler gelecekte bu ülkeyi daha müreffeh, daha ileri, daha çağdaş bir dünyaya taşıyacaksınız. Onun için durduğunuz yerdeki geleceğe ait olan pozisyonunuz iyi bilin. Aynı zamanda büyüklere de şu mesaj veriliyor; çocuklarınıza sahip çıkın. Çünkü onlar siz in geleceğiniz. Bu anlamda da hakikaten bu konu çok ehemmiyet dışıdır. Bugün konu çok net bir şekilde belli. Onun için bu 23 Nisan Ulusal, Egemenlik uğrunda hayatını vakfetmiş, bu yolda ömürlerini tüketmiş ve bu yolda can vermiş olanları rahmetle anıyoruz. Gençlerimize de diyoruz ki; sizler bize geleceğin emanetlerisiniz. Biz sizi emanetimiz olarak, bizim devamımız olarak baş tacı ediyor ve sizler için her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim