• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Vali İsmail Çataklı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Vali İsmail Çataklı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Kilis Valisi İsmail Çataklı, asırlarca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşını...

Kilis Valisi İsmail Çataklı, asırlarca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşını kazanarak, bunu cumhuriyetle taçlandırdığı günün 93.onur yılını kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Vali Çataklı, Türk Milletinin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı, millet ve bayrak sevgisini milli irade kavramına dönüştürerek, Türk toplumuna millet olma şuurunu kazandıran onurlu bir mücadele olduğunu ifade ederek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir. Bugün 93.yılını coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimiz, savaştan çıkmış, yokluklar içindeki bir milletin, bağımsızlığı uğruna varolma mücadelesinin nasıl verebildiğinin en güzel göstergesidir. 15 Temmuz iradesine uzanan elleri canı pahasına kıran milletimiz, destansı bir duruş sergileyerek, demokrasi tarihine geçmiş ve Cumhuriyetimizin demokratik niteliğini perçinlemiştir.Ekonomik sorunlarını çözmüş, işsizliğin olmadığı, eğitim ve refah düzeyinin yüksek olduğu bir toplumda yaşama ideali her daim itici gücümüz olmalıdır. Bu hedefi gerçekleştirmek için hepimize çok önemli görevler düşmektedir. Çok çalışmalı, çok üretmeli, tüm enerjimizi ülkemizin kalkınması ve refahı için kullanmalı, toplumun huzurunu bozan hiçbir harekete meydan vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyor,başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, bu uğurda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim