• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Işın: PKK Kürtleri yanlış tanıtıyor

Vali Işın: PKK Kürtleri yanlış tanıtıyor
Ağrı Valisi Musa Işın, "Bu halk Müslüman, dindar, namusuna, düşkün ve samimi. Kürtlerin çok güzel meziyetleri var. Ama bunlar Dünya'da ve Türkiye'de...

Ağrı Valisi Musa Işın, "Bu halk Müslüman, dindar, namusuna, düşkün ve samimi. Kürtlerin çok güzel meziyetleri var. Ama bunlar Dünya'da ve Türkiye'de Kürtler gaddardır imajı çizdiler. Bunu yapanlar Kürtlere düşmanlıktan başka hiçbir şey yapmamakta." diye konuştu.

Ağrı Valisi Musa Işın bu sabah eşi Tuba Işın ile birlikte Cumhuriyet Mahallesinde vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi. Burada konuşan Vali Işın, "Devlet olarak insanlarımızın huzurlu ve müreffeh bir hayat tarzını idame etmeleri için gayret gösteriyoruz. Sizler mutlu olursanız bizler de mutlu oluruz. Toplumumuzun huzur içerisinde yaşaması için hepimizin iyi olması lazım. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizde insanımızı yaşatmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızla birlikte olmaya çalıyoruz." dedi.

Ağrı'nın güzel ve huzurlu bir yer olduğunu belirten Vali Işın, "Ağrı halkı misafirperver, dindar ve geleneklerine bağlıdır. Birkaç yıldır Ağrı'da huzursuzluk çıkartmaya çalışan bir grup var. Bunlara asla fırsat vermeyin. Bunlar evinize gelirler, yalan konuşurlar ve olmadık iftiralar atarlar. Bu tamamen sizin fıtratınıza aykırı söylemlerdir. Allah katletmeyi ve öldürmeyi, başkalarının namusuna el atmayı, başkasından haraç almayı, kimsenin malına ve mülküne tecavüz etmeyi yasaklamıştır. Ama ev ev dolaşıp sizin çocuklarınızı götürmeye ve sizi kandırmaya çalışanlar bu yasak olan her şeyi yapıyorlar. Adam öldürüyorlar, onun bunun malına tecavüz ediyorlar, kız ve erkek çocuklarını ayırt etmeksizin dağa götürüyorlar. Esnafı haraca bağlamış ve toplumu huzursuz etmişlerdi. Haraç vermeyenleri zorla dağa götürüyorlardı" ifadelerini kullandı.

'ÇOCUKLARA BOYLARINDAN BÜYÜK SİLAHLAR VERİYORLAR'

PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklara da değinen Vali Işın, "Buradan iki tane kız çocuğunu dağa götürdüler. Lisede okuyan çocukları dağa götürüyorlar. Bu çocuklar bugün okullarda okumaları ve anne babalarının yanlarında olmaları gerekiyor. Geçenlerde iki kişi geldi teslim oldu. Dağda boylarından büyük silahlar veriliyor bu çocuklara. Yazık günah değil mi onlara. Siz çocuklarınızı okumaları için bin bir türlü emekle büyütüyorsunuz ve bu insanlıktan çıkmış canavarlaşmış anarşistler gelip çocuklarınızı elinizden alıp götürüyor. Ondan sonra siz çocuklarınızı bir daha göremezsiniz" dedi.

Vali Işın konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu halk Müslüman, dindar, namusuna, düşkün ve samimi. Kürtlerin çok güzel meziyetleri var. Ama bunlar Dünya'da ve Türkiye'de Kürtler gaddardır imajı çizdiler. Bunu yapanlar Kürtlere düşmanlıktan başka hiçbir şey yapmamaktadırlar. PKK'nın projesinin amacı Kürtleri dinsizleştirmektir. Bunu reddetmiyorlar. Ondan sonra da sizin mal varlıklarınıza el koymak, çocuklarınızı elinizden almayı amaçlayarak her türlü zulmü size yaparlar. Bunların sahip olduğu marksist ve komünist felsefe 1991 yılına kadar Rusya'da uygulandı. Milyonlarca insan katledildi. Bugün PKK'nın sahip olduğu zihniyet Kürtleri ezmektir. Bu bir projedir. Sakın sakın bu projeye gelmeyelim. Biz hep beraber bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz sizin için siz de bizim için varsınız. Siz kendi menfaatinizi düşünmez, çocuklarınızı ateşe atarsanız o zaman siz de perişan olursunuz. Devletimiz güçlüdür ve zengindir. Muhtaç olan herkese yardım yapmaktadır. İlimizde, ilçelerimizde, köy ve mahallelerimizde devletimiz çok güzel yatırımlar yapmaktadır ve inşallah yapılmaya da devam edecektir. Çocuklarınızı lütfen iyi koruyun. Onları okula gönderin takip edin sürekli. Çocuklarınızı başkaları ve teröristler için yetiştirmeyin. Sizin çocuklarınız saf ve temizdir. Çocuklarınızın iyi insanlar olmasını istiyorsanız onları İslam ahlakı ile büyütmeye gayret gösterin."

Vali Işın: PKK Kürtleri yanlış tanıtıyor

Vali Işın: PKK Kürtleri yanlış tanıtıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim