• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Işık’tan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Vali Işık’tan Cumhuriyet Bayramı mesajı
Amasya Valisi Salih Işık, "Cumhuriyet, aziz atamızın ve şehitlerimizin milletimize en büyük armağanı ve mirasıdır" dedi.

Amasya Valisi Salih Işık, "Cumhuriyet, aziz atamızın ve şehitlerimizin milletimize en büyük armağanı ve mirasıdır" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıldönümünün millet olarak büyük bir coşku ve onur içinde kutlandığını, Cumhuriyetin doğum belgesinin hazırlandığı ve tüm dünyaya duyurulduğu yer olan Amasya halkının da bu coşku ve onuru çok daha derinden yaşadığını belirten Vali Işık, "Mustafa Kemal milletiyle birlikte başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı destansı bir zafere dönüştürdü ve Türk milletinin esir edilemeyeceğini bütün dünyaya bir kez daha gösterdi. Kurtuluştan sonra da, milletinin karakter yapısına en uygun rejim olan cumhuriyeti kurdu. Bu yüzden cumhuriyet, aziz atamızın ve şehitlerimizin milletimize en büyük armağanı ve mirasıdır" diye konuştu.

Cumhuriyetin 93. yılında, önemli iç ve dış meselelerle karşı karşıya bulunan uluslararası politik ve finansal merkezler tarafından kuşatılmaya çalışılan Türkiye'nin bütün bu problemleri çözmeye muktedir olduğunu vurgulayan Salih Işık mesajına şöyle devam etti;

"Aziz milletimiz, 93 yıl önce sergilediği birlik ve beraberliğini bu günde iç ve dış düşmanlarına karşı göstermiş, göstermeye de devam edecektir. Değişen dünya dengeleri bakımından ülkemizin jeostratejik önemi hiçbir zaman azalmamış olup, aksine daha da artmıştır. Çünkü ülkemiz bölgenin değeri giderek artan büyük su kaynaklarını elinde bulundurmakta ve Dünyanın çok önemli bir enerji kavşağında yer almaktadır. Ayrıca ülkemiz, dünyanın en deneyimli ve güçlü silahlı kuvvetlerinden birine sahiptir. Bu durumu bilen ve ülkemizin aydınlık bir geleceğe doğru emin adımlarla devam eden yürüyüşünü durdurmak isteyen iç ve dış odaklar son olarak 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri ihanet kalkışması ile kirli emellerini bir kez daha gün yüzüne çıkarmışlardır. Ancak bu şer odaklarının hain emelleri Kahraman milletimizin destansı direnişi karşısında yerle bir olmuştur. Yüce Türk adaleti bu hainleri gereken şekilde cezalandıracaktır. Şu an ülkemiz içinde ve dışında yaşanan bu olaylardan gereken dersleri çıkarmalı ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Bu düşüncelerle aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlarken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, değerli Amasyalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim