• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Vali Haktankaçmaz: “Hep birlikte güzel projeler üretmeliyiz”

Vali Haktankaçmaz: “Hep birlikte güzel projeler üretmeliyiz”
Ahiler Kalkınma Ajansı, "Mali Destek Programları" toplantısında konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, ajansın desteklerinden faydalanmak için...

Ahiler Kalkınma Ajansı, "Mali Destek Programları" toplantısında konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, ajansın desteklerinden faydalanmak için şehrin birlikte hareket ederek güzel projeler üretmesi gerektiğine değindi.

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından 2017 Yılı Mali Destek Programlarının Potansiyel başvuru sahiplerine Kırıkkale Valiliği Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 10 milyon liralık Küçük Ölçekli Mali Destek Programı ve 3 milyon liralık Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının proje destekleri anlatıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AHİKA Genel Sekreter Yardımcısı Bekir Varol, bu destekten yararlanmak isteyenlerin başvurusunun 16 Mart 2018 tarihinde sona ereceğini ifade etti.

13 milyon liralık destekten en iyi şekilde yararlanılması gerektiğini belirten Vali M. İlker Haktankaçmaz, bu tür projelerden yararlanmak için gereken eksikliklerin giderilmesi amacıyla sivil toplum kuruluşları ve derneklere yönelik eğitim çalışmalarının başladığını söyledi. Kırıkkale olarak özellikle projeli çalışmalı konusundaki öneme değinen Haktankaçmaz, "Kamu kurumlarımızı projeli çalışma konusunda belirli bir aşamaya getirdik. Çok gayretli şekilde güzel projeler çıkardılar. Ama aynı başarıyı sivil toplum kuruluşları için yakalayamadık. Sivil toplum kuruluşlarımızdaki arkadaşlarımızın bazı eksikliklerini giderilmesi yönünde çalışmalarımızı eğitim faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Eksikliklerin giderilmesi amacıyla eğitimlerimizi çok önemsiyoruz. Finansman kaynağı sadece AHİKA, Konya Ovası Projesi değil ulusal bütçeden ya da farklı kurumların verdiği destekler söz konusu. Avrupa Birliği'nin finanse ettiği kaynaklar söz konusu. İnşallah bugünden sonra sivil toplum kuruluşlarımızda da aynı ivmeyi yakalayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim