• BIST 8718.11
  • Altın 2245.417
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.165
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Vali Güzeoğlu, Dicle’de muhtarlarla bir araya geldi

Vali Güzeoğlu, Dicle’de muhtarlarla bir araya geldi
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle'de muhtarlarla bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle'de muhtarlarla bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Dicle Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alparslan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, kurum müdürleri ve ilçede bulunan muhtarlar katıldı.

Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler ilk olarak Dicle Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Kılıç'tan bilgi altı. Vali Güzeloğlu ziyaret sonrası muhtarlar toplantısına geçti. Burada açılış konuşmasını yapan Kaymakam Kılıç, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek ilçe hakkında bilgiler aktardı.

Vali Güzeloğlu, huzur ve güven ortamının tesis edilmesiyle birlikte ekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınmayı el birliğiyle gerçekleştireceklerini vurguladı. Vali Güzeloğlu, "Bizim bir anlayışımız var. İki günü bir olan ziyandadır. Fakat baktığımıza zaman ne acıdır ki bırakın günü, ayları, yılları ziyan etmişiz. Özellikle bu ülkenin beraberliğine, birliğine, devletin bütünlüğüne kast eden ihanet örgütünün, PKK'nın, FETÖ'nün ve diğer bütün bunların işbirlikçilerinin ihanetleri yüzünden Dicle'de, bu bölgede çok büyük acılar, ıstıraplar çekilmiş. Hizmetler, yatırımlar maalesef gerçekleştirilmemiş. Devletin ihale ettiği, müteahhittin eşyasıyla, aracıyla geldiği şantiyeler yakılıp, yıkılmış. O hizmetin önüne ge3çilmiş. Bu ihaneti millet karşı yaptılar ve milletin gelişmesinin önünde engel oldular. Milletin fakirliğinin, garipliğinin, sıkıntısının giderilmesine engel oldular. Bunun zararını, acısını en fazla sizlere, vatandaşlara geldi. İhanet milletin gelişmesine, kalkınmasına bu duruşla, Silvan Barajı 300 bin hektar alan sulanacak önünde duruyorlar. Engellemeye çalıştılar ama güçleri yetmedi yetemeyecek. Bu büyük millet ve devlet yoluna kararlılıkla devam ediyor ve edecek. Bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Dicle'nin de Diyarbakır'ın da her bir köşesinde huzur ve güven hamdolsun tesis edildi ve daha güçlenerek sürecek. Şimdi yapılacak iş bu huzur ve güven ortamında ekonomik ve sosyal, toplumsal kalkınmayı el birliğiyle gerçekleştirmek. Eğitimden sağlığa, kültürden tarıma her alanda insanımızın hak ettiğini ona sunabilmek. Bu konu insani, imani ve ahlaki birinci vazifemiz. Özellikle muhtarlarımız ve diğer bütün çalışanlarımız olarak hepimiz bu meselenin içerisindeyiz" dedi.

"Mezarlığın hali bile içler acısıydı"

Dicle'de devralınan mezarlığın bile halinin içler acısı olduğunu kaydeden Vali Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Devralınan mezarlık bile ölüye saygısı olmayan bir zihniyetin mezarlığı. Şu hali bile yetersiz. Demek ki hali nasılmış? Ben soruyorum Dicle'nin güzel insanlarına; "Yazık günah değil mi?" Bu altyapısızlık, bu yetersizlik bir kader mi? Şimdi ben diyorum ki şimdiki zihniyetle gerideki yıllar yapılsaydı bugün bu Dicle'nin sokakları, caddeleri nasıl olurdu? Bir yılda bunlar olmuş. 10 yıl bu anlayışla bu anlayışla, bu kaynaklar Dicle'ye harcansaydı bugün Dicle ne olurdu? İşte kaybımız bu. Yazık günah olan da bu. Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu noktada gelecek her gün inşallah Dicle için daha güzel daha hayırlı ve faydalı hizmetlerle buluşmasına, Dicle'nin insanının hak ettiği hizmeti almasına katkı sağlayacağız. Bu güne kadarki emekleriniz, gayretleriniz ve hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlı geçmesini diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim