• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Güzeloğlu: “9 Mayıs’ta kazanan Diyarbakır olacak”

Vali Güzeloğlu: “9 Mayıs’ta kazanan Diyarbakır olacak”
Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Yeni Diyarbakır Stadyumunda incelemelerde bulundu.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Yeni Diyarbakır Stadyumunda incelemelerde bulundu. 9 Mayıs'ta oynanacak Türkiye Kupası finalinde hangi takımın kazanacağını bilmenin mümkün olmadığını belirten Vali Güzeloğlu, "Ama emin olduğum bir şey var, Diyarbakır kazanacak" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası final maçının oynanacağı yeni Diyarbakır Stadyumunda hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Yapımı tamamlanan ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden stadyumda incelemelerde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, stadyumun UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen bir stadyum olduğunu ifade ederek, "Böylesi mükemmel ve muhteşem bir eseri Diyarbakır'a kazandırdığı için ve bu büyük eserde 9 Mayıs'ta Türkiye Kupası finalinin gerçekleştirilmesi iradesini sergilediği için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şahsım ve tüm Diyarbakırlılar adına şükranlarımızı sunuyorum. Türk sporunun değişim ve gelişmesinde şüphesiz spor alt yapısı çok önemli. Son 16 yılda sporun her alanında fiziksel anlamda çok olan bu kazanımlar ve yatırımlar gerçekleştirildi. Buna bağlı olarak da şüphesiz sportif başarılar çok üst düzeye taşındı. Futbolda da artık dünya çapında diyeceğimiz ve içinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz böylesi muhteşem eserler de ülkemize ve Diyarbakır'ımıza kazandırıldı. İçinde bulunduğumuz Diyarbakır Stadyumu UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen 33 bin kapasitesi olan, her boyutuyla günümüzün bütün teknolojisi ile seyirci, sporcu, konfor ve beklentisi ile inşa edilmiş bir stadyum. Hem mimarisi hem de fonksiyon olarak kullanıma dönük alanlarıyla engelli vatandaşlarımızın müsabakaları izleme ve erişimi ile, kapalı ve açık otoparkları ile alttan ısıtmalı ve çok güçlü bir direnaj sistemine sahip çim ve saha düzenlemesi ile sosyal ve dinlenme amaçlı alanlarıyla elektronik bilet, kamera ve her düzeydeki teknolojinin en ileri yöntemlerinin kullanıldığı ses sistemleri dahil en yeni teknolojik imkanlarıyla bugünün en ileri teknoloji ve mimarisi kullanılarak inşa edilmiş bir stadyum" diye konuştu.

"Finalin kusursuz oynanması için yoğun çaba içerisindeyiz"

9 Mayıs tarihinde düzenlenecek Türkiye Kupası finalinin kusursuz bir şekilde oynanması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Vali Güzeloğlu, "Bu perspektife stadyum ve çevresi için son küçük işlerle ve özellikle çevre düzenlemeleri ile yoğun bir şekilde çalışılıyor. Stadyumu ve çevresini bir yeşil kuşakla, bir peysaj projesi ile bir yoğunluk içerisindeyiz. Alt yapıya dönük bütün işlemlerimiz tamamlandı. Kusursuz bir şekilde o gün fiber optik alt yapısıyla en ileri teknolojisiyle görüntü aktarması ile yerli ve yabancı her düzeyde basın mensubunun müsabakayı eksiksiz bir şekilde o müsabakayı izlemesine yönelik alt yapılar da tamamlandı. bu bakımdan Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, yüklenici firma ve her düzeydeki kurum ve kuruluşlarımızla çok yoğun, sık ve yakın bir işbirliğimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde finale çıkan ve finalde oynamaya hak kazanan takımlarımızın belirlenmesi ile birlikte kulüp yetkilileri ve futbol federasyonu yetkilileri ile valiliğimiz başkanlığında toplantılar gerçekleştirilecek. Final günü ve ona dönük önlemler ayrıca değerlendirilecek" ifadelerini kullandı.

"9 Mayıs'ta Diyarbakır kazanacak"

Finale hangi takımların geleceğinin belli olmadığını aktaran Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Finale gelenler arasında kim kazanacak şüphesiz bilmek mümkün değil ama emin olduğum bir şey var; Diyarbakır kazanacak. Gelecek bütün seyircilerimiz, misafirlerimiz ve konuklarımız için biz Diyarbakır'ın insanının ev sahipliğini kültürünü, zenginliklerini, değerlerini, tarihi eserlerini sunmanın aynı zamanda hazırlığı içerisindeyiz. Zaten gelen konuklarımızda şüphesiz bu beklenti ile gelecekler. Şu anda görünen rezervasyon taleplerine bakılırsa 3 stat olsa ancak talebi karşılayacağız gibi görünüyor. Henüz final takımları belli olmadı ama belli olur olmaz Futbol Federasyonu yetkileri, finale kalan takımların temsilcileri ve bizler passolig ile ilgili değerlendirme toplantıları yapacağız. Şüphesiz Diyarbakır'daki hemşehrilerimizin de bu anlamda izlemesine dönük taleplerimizi ileteceğiz."

İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan'da Diyarbakırspor ve Manchester United'ın Diyarbakır Stadyumunda Şampiyonlar Ligi oynaması temennisinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim