• BIST 8892.54
  • Altın 2241.078
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.126
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Güvençer’den depremzedelere ziyaret

Vali Güvençer’den depremzedelere ziyaret
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, dün Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Gölmarmara ilçesindeki...

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, dün Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Gölmarmara ilçesindeki Tiyenli Mahallesi'nde çadırda kalan vatandaşları ziyaret ederek, hasar oluşan evlerde incelemelerde bulundu.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde dün saat 18.53'te meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmazken, depremden en fazla etkilenen Gölmarmara ilçesindeki Tiyenli Mahallesi'nde büyük çoğunluğu kerpiç olan yaklaşık 35 evde hasar meydana gelmişti. AFAD ekipleri Tiyenli Mahallesi'nde gece boyunca çadır kurdu. Evleri hasar alan vatandaşların bir kısmı yakınlarının evlerine sığınırken, bazıları ise kurulan çadırlara yerleşti. AFAD ve Kızılay ekipleri vatandaşlara erzak desteğinde bulundu. Ayrıca mahalle camisinde oluşan hasar nedeniyle çadır içerisinde mescit kuruldu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kalabalık bir heyetle Tiyenli Mahallesi'nde çadırda kalan vatandaşları ziyaret etti. Depremzedelerin ihtiyaçlarını dinleyen Vali Güvençer, tüm imkanların seferber edildiğini belirterek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem sonrası hasar oluşan evlerde de incelemelerde bulunan Vali Güvençer, çadır konusunda vatandaşların talepleri olduğu sorusuna, "Sadece evleri hasarlı olan vatandaşlarımızın çadırlara tahliyesi söz konusu. Diğer insanlarımız rahat olmak durumundalar. Çok büyük bir deprem beklenmiyor ama olmayacak diye bir şey düşünmek de mümkün değil. Bu öncüler olmasaydı da Türkiye'nin herhangi bir yerinde deprem olabileceği gibi bu sarsıntılarla deprem olmaya da bilir. Çadır konusunda yetersizlik, aksama ya da gecikme asla söz konusu olmaz. Hem AFAD Başkanlığımızın Türkiye genelindeki çadır stoğu hem de Manisa merkezimizde bulunan lojistik depomuzdaki çadır stoğumuz, Allah muhafaza çok daha ağır vakalarda, çok daha fazla sayıdaki ihtiyaca karşılık verebilecek seviyededir. Ancak bu olayların fiziki boyutu olduğu kadar sosyolojik ve psikolojik boyutu var. Vatandaşlarımızın son derece soğukkanlı olması lazım. Bizim de çadır taleplerini değerlendirip karşılarken son derece profesyonelce davranmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın sadece endişeye dayalı çadır talebinde bulunmaması gerekiyor. Esas olan tedbirlerimizi alarak evlerimizde oturmamızdır. Çadır son derece geçici bir çaredir" yanıtını verdi.

Vali Güvençer’den depremzedelere ziyaret

Vali Güvençer’den depremzedelere ziyaret

Vali Güvençer’den depremzedelere ziyaret

Vali Güvençer’den depremzedelere ziyaret

Vali Güvençer’den depremzedelere ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim