• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Günaydın’dan velilere adres taşıyarak kayıt uyarısı

Vali Günaydın’dan velilere adres taşıyarak kayıt uyarısı
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, herkesin ikamet ettiği bölgedeki okullara çocukların kaydettireceğini başka yere çocuğunun kaydını götürenler hakkında...

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, herkesin ikamet ettiği bölgedeki okullara çocukların kaydettireceğini başka yere çocuğunun kaydını götürenler hakkında işlem yapılacağını söyledi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, aylık merkez mahalle ve köy muhtarları toplantısı düzenlendi. Toplantıda söz alan muhtarlar Vali Günaydın'a daha önce iletilen taleplerin çözülmesinden dolayı teşekkürlerini ileterek vatandaşların köy ve mahallelerine davetini ilettiler. Muhtarların görüş ve önerilerini dinleyen Vali Şehmus Günaydın, ikamet edilen bölge dışındaki okullarda çocuklarını kayıt ettirmek isteyen velileri uyardı. Adres taşımayla öğrencinin kendi bulunduğu mahalledeki okula değil de başka bir okula kayıt yaptırmasının bazı okulların bu nedenle aşırı şekilde öğrenci almasının birçok sorunu gündeme getirdiğini belirten Vali Günaydın, "Kapasitesi bin öğrenci olan okulları kontrol etmek, çocuklarımızın emniyetini temin etmek gittikçe zorlaşıyor. Bir okulumuzun sınıfında 12 öğrenci varken başka bir okulun sınıfında 38 öğrenci var ise bu yanlışı biran önce düzeltmemiz lazım. Buradan ailelerimize sesleniyorum yarın okul kayıtlarımız başlayacak hiçbir aile adres taşıyarak veya misafir vatandaş olarak başka bir yere kaydını götürmesin. Bakın bu şekilde yapılan tüm kayıtlar incelenecek ve bu konuda bu şekilde öğrencisini kayıt yapan velimizle ilgili gerekli işlemler yapılacak" dedi.

Ailelerin mağdur olmaması için herkesin ikamet ettiği bölgedeki okula çocuğunu kaydettirmesini isteyen Günaydın, "bizim eğitimde kaliteyi yükseltmemiz için, daha güvenli ortamda eğitim öğretim faaliyeti yürütebilmek bu çalışmayı yapmak zorundayız. Bakın siz merkezdeki bir okula çocuğunuzu kaydettirip, merkezden çok uzak bir yerde ikamet ediyorsanız çocuğunuzu kontrol etme şansınız asgariye iner. Velilerimiz gönül rahatlığıyla bütün okullarımızda kayıtlarını yapabilirler. Bizim buradaki görevimiz ilimizin genel olarak eğitim kalitesini yükseltmek. İki tane okulunun kalitesini yükseltmekle eğitim kalitesini yükseltemeyiz. Bu son derece yanlış bu sorunu hep beraber çözeceğiz."

Öte yandan Vali Günaydın, il merkezinde eğitim kalitesi yüksek olduğu için velilerin tercihi durumunda olan bazı okullarda kontenjanların aşağıya çekilmesini istedi.

Vali Günaydın’dan velilere adres taşıyarak kayıt uyarısı

Vali Günaydın’dan velilere adres taşıyarak kayıt uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim