• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Erkal: NATO ve Yunan gemilerinden bize gönderilmiş mülteci yok

Vali Erkal: NATO ve Yunan gemilerinden bize gönderilmiş mülteci yok
Yurt dışında yayın yapan bazı gazetelerin, Ege Denizi'nde görev yapan NATO gemilerinin yakaladığı mültecileri, Çanakkale'nin kabul etmediği yönündeki...

Yurt dışında yayın yapan bazı gazetelerin, Ege Denizi'nde görev yapan NATO gemilerinin yakaladığı mültecileri, Çanakkale'nin kabul etmediği yönündeki yaptığı haber, Çanakkale Valisi Hamza Erkal tarafından yalanlandı. Erkal, "Bize ne NATO gemilerinden ne de Yunan tarafından gönderilmiş tek bir mülteci dahi yok. Gönderilmeyen bir şahsın alınmama durumu da olmayacağına göre, bu doğru değil." dedi.

Bugün, Deniz Polis Evi'nde basın toplantısı düzenleyen Vali Erkal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasında yaşanan kaçak göçmen olayına değinen Erkal, aldıkları önlemlerle sorunu sıfıra yakın duruma getirdiklerini söyledi. Erkal, "Daha önce çok yoğun bir göç trafiği vardı. Bu göç trafiği ile insanlar denizde boğuluyorlardı. Midilli Adası'nın çok yakın olması, kıyılarımızın engebeli ve uzun olması bazı handikaplarımız. Ama biz yine büyük bir gayretle özellikle Çanakkale Jandarma Komutanlığı ve Bursa'dan gelen takviye ile şuan Türkiye'nin en başarılı ili arasındayız. Ve son 2-3 haftadır neredeyse sıfıra indirdik. Sıfır olma şansı yok ama yine karşılaştırmalı olarak baktığımızda çok iyi konumda olduğumuzu görüyoruz." şeklinde konuştu.

Genel değerlendirmeden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Erkal, bir gazetecinin, "Der Spiegel ve bir Yunan gazetesi, NATO gemilerinin kurtardığı sığınmacıları Türkiye'nin geri almadığını yazıyor." sorusu üzerine, haberin doğru olmadığını belirterek şunları söyledi. "Bize ne NATO gemilerinden ne de Yunan tarafından gönderilmiş tek bir mülteci dahi yok. Gönderilmeyen bir şahsın alınmama durumu da olmayacağına göre, bu doğru değil. Şuanda NATO gemilerinin de henüz başlayıp başlamadığını da bilmiyorum. Başlamışsa bile bir hafta önce başlamış olabilir."

Çanakkale Savaşları'nın yıldönümü olan 18 Mart törenleri hakkında da bilgi veren Erkal, bu yıl törenlerin çok daha görkemli olacağını belirterek, yeni etkinliklerin hayata geçirileceğini sözlerine ekledi.Cihan

Vali Erkal: NATO ve Yunan gemilerinden bize gönderilmiş mülteci yok

Vali Erkal: NATO ve Yunan gemilerinden bize gönderilmiş mülteci yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim