• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Düzgün’ün “18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü” Mesajı

Vali Düzgün’ün “18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü” Mesajı
Kayseri Valisi Orhan Düzgün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Çanakkale Zaferi, Türk milletine...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında, "Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır." dedi.

Vali Orhan Düzgün, "Tarih boyunca vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milleti, gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, başka milletlere de canı pahasına verdiği mücadelesiyle emsal olmuştur" ifadesinde bulundu.

Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıklarının, Türk milletinin bu güzel topraklarda hür ve bağımsız yaşamasını sağladığına dikkat çeken Vali Orhan Düzgün, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destan olmuştur. Sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen Çanakkale Zaferi, milletimizin imkânsızlıkları ve olumsuzlukları yenerek yedi düvele karşı başarısı ile sonuçlanmış ve tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" dedirtmiştir.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK "Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur." sözüyle Çanakkale'deki askerimizin manevi gücünü, ölüme hazır bekleyişini, vatan uğruna kendini hiçe sayışını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir onur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, harp sahasında bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşları, bir kahramanlık abidesi olmakla birlikte, savaşan ülke ve milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde müstesna bir yere sahiptir.

Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır.

Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz sürece inanıyorum ki, yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim