• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Düzgün’den İki Okul İnşaatına Yerinde İnceleme

Vali Düzgün’den İki Okul İnşaatına Yerinde İnceleme
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanma aşamasına gelen iki okul inşaatında...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanma aşamasına gelen iki okul inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Düzgün, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Yatırım İzleme Müdür Vekili Turgay Ulu ve diğer ilgililerle birlikte Melikgazi ilçesi İldem Mahallesi ile TOKİ'de yapımı devam eden okulları denetleyerek, ilgililerden bilgi aldı.

İlk olarak Melikgazi ilçesi İldem Mahallesinde 32 derslikli ortaokulu denetleyen Vali Düzgün, yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak ortaokulun önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine hazır olacağını söyledi.

Daha sonra TOKİ Mahallesinde yapımı devam eden 3.2 milyon TL bedelli 24 derslikli ortaokulu denetleyen Vali Düzgün, yapılan bu yatırımlarla yeni eğitim öğretim dönemine daha güçlü girileceğini belirterek, "İldem ve TOKİ semtleri ilimizin en hızlı gelişen bölgeleri arasında yer almaktadır. Eğitim yatırımlarımızı programlarken artan nüfus ve bölgenin gelişimini göz önünde bulunduruyoruz. Modern şekilde inşa edilen ve yapımı tamamlanan iki okulumuzda öğrencilerimiz kendi mahallerinde daha kaliteli bir eğitim imkânına kavuşmuş olacaktır. Her iki mahallemize de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Düzgün, hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitimin, kalkınmanın en etkili ve temel araçlarından biri olarak kabul edildiğini ifade ederek, her yıl sayıları yüz binlerle ifade edilen gencin eğitim ordusuna katıldığını ve bu durum sebebiyle her geçen gün daha fazla imkân ve kaynakların eğitime ayrılması gerektiğine işaret etti.

- "EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR"

En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirten Vali Düzgün, eğitimde yalnızca devletin olanakları ile değil topyekûn bir seferberlikle daha büyük başarılara ulaşılabileceğine işaret ederek, eğitime katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimiz eğitim kurumlarında 27 yerel projenin yürütüldüğünü ifade eden Vali Düzgün, yapılan bu projeler sayesinde eğitimin her kademesine ve eğitim alan her kesime ulaşılacağını dile getirdi.

Bu projelerden biri olan "Yalnız Değilsiniz Projesi" kapsamında 2 bin 465 öğrenciye uzman personelce destek verildiğini belirten Vali Düzgün, engelli öğrencilerin her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Diğer uygulanan projeler hakkında da bilgi veren Vali Düzgün, Aile Ziyareti Projesi kapsamında 98 bin 570 aileye ziyaret yapıldığını, çocukların tasarım gücünü geliştirmek amacıyla uygulanan STEM projesi kapsamında ise 19 okulda 9 bin 913 öğrenciye ulaşıldığını belirtti.

Vali Düzgün son olarak, uygulanan projeler ve yapılan yatırımlar sayesin 2015 yılında YGS sınavına giren öğrencilerin puan ortalamasına göre Kayseri'nin Türkiye ikincisi olduğunu belirterek, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen Kayseri Milli Eğitim camiasına teşekkür etti.

Vali Düzgün’den İki Okul İnşaatına Yerinde İnceleme

Vali Düzgün’den İki Okul İnşaatına Yerinde İnceleme

Vali Düzgün’den İki Okul İnşaatına Yerinde İnceleme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim