• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Düzgün öğrencilere karnelerini verdi

Vali Düzgün öğrencilere karnelerini verdi
Kayseri'de, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 286 bin öğrenci karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline...

Kayseri'de, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 286 bin öğrenci karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. Kayseri Valisi Orhan Düzgün de öğrencilere karne dağıtarak heyecanlarına ortak oldu.

2015-2016 eğitim öğretim yılının 14 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarıyılının sona ermesi nedeniyle Ahmet Eskiyapan İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Orhan Düzgün'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ile şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Düzgün, Kayseri'de eğitim gören yaklaşık 286 bin öğrencinin 2015-2016 eğitim -öğretim döneminin ilk yarısını güzel bir şekilde tamamladığını belirterek, eğitim-öğretime katkıda bulunan velilere, okul aile birliklerine ve ilgili kamu kurumlarına teşekkür etti. Herhangi bir sıkıntı olmadan ilk yarıyılın tamamlandığını belirten Vali Düzgün, "Çocuklarımız öğretmenleriyle, yöneticileriyle, velileriyle beraber sağlık ve huzur içerisinde bu yarıyıl tatiline ulaştılar. İnşallah bu yarıyıl tatilinde de güzelce dinlenecekler ve ikinci yarıyıla daha heyecanlı şekilde başlayacaklar." dedi.

Vali Düzgün, yarıyılda öğrencilere ödev verilmediğini, ancak kitap okumalarını tavsiye ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Çocuklarımızın tatili okuyarak geçirmelerini, ailelerini, yakınlarını ziyaret etmelerini diliyorum. Kayserimiz kar bakımından oldukça zengin bir ilimiz ve Erciyes Kayak Merkezi gibi güzel bir kayak merkezimiz var. Erciyes'te kayarak güzel bir şekilde tatillerini geçirmelerini diliyorum. İnşallah ikinci yarıyılda da öğrencilerimize başarılı bir çalışma dönemi diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da karneye sadece öğrencilerin notu olarak bakmamak gerektiğini, karnenin aynı zamanda ailelerin, öğretmenlerin ve çevrenin de notu olduğunu belirterek, çocuklarının sağlıklarının, kişisel gelişimlerinin her şeyden önemli olduğunun bilinmesinin önemine işaret etti.

Törenin sonunda Vali Orhan Düzgün, ilk olarak 1A sınıfındaki öğrencilerin karnelerini dağıtarak, okuma yazmayı öğrenen ve derslerini başarıyla geçen öğrencilere yarıyıl tatilinde okumaları için kitap hediye etti. Vali Düzgün, öğrencilere "Yarıyıl tatilinde ödev yok ama okuma var" diyerek, yarıyılı dinlenerek ikinci yarıyıla hazır bir şekilde gelmeleri tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra diğer sınıflara geçerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Düzgün ve beraberindekiler, sınıflardaki öğrencilere de karnelerini dağıtarak kitap hediye etti. Öğretmenler ise hazırladıkları kara kalem resim çalışmasını eğitim ve öğretime katkılarından dolayı Vali Düzgün'e hediye etti.

Vali Düzgün öğrencilere karnelerini verdi

Vali Düzgün öğrencilere karnelerini verdi

Vali Düzgün öğrencilere karnelerini verdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim