• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Vali Düzgün: Hayvanların da bir can taşıdığını unutmayalım

Vali Düzgün: Hayvanların da bir can taşıdığını unutmayalım
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Hayvanları Koruma Kurulu...

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Hayvanları Koruma Kurulu 1. Dönem Toplantısı'na katıldı. Burada açıklama yapan Vali Düzgün, "Hayvanların da bir can taşıdığını unutmayalım." dedi.

Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali Düzgün'ün yanı sıra kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ve yöneticiler katıldı. Vali Düzgün, Suriye'de ve Güneydoğu'da olaylar yaşanırken hayvan hakları konusunun gündeme gelmesinin bazı kişilerde "şimdi her konuyu hallettik sıra buna mı geldi" tarzında bir sorgulamaya tabi tutulabileceğine işaret etti. Vali Düzgün, "Aslında bu olaylara sebep olan canilere, küçüklüklerinde hayvan sevgisini aşılayabilseydik, onları iyi yetiştirebilseydik karıncaya dahi dokunamayan insanların bir insanın canına dokunması da söz konusu olmazdı." ifadelerini kullandı.

Vali Orhan Düzgün, hem dinimiz hem de milli kültürümüz gereği hayvanların korunması ve onlara zulmedilmemesi gerektiğini, tarihimizde yüzyıllar boyu da hayvan haklarını koruyan uygulamaların yapıldığını, bu amaçla vakıflar kurulduğunu, hayvanlara hor bakılmaması gerektiğine işaret etti. Vali Düzgün, yasal düzenlemeler gereği hayvan hakları konusunda önemli görev ve sorumlulukların belediyelerde olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: "Büyükşehir Belediyelerimizin bir barınağı var. İmkanlar ölçüsünde sokakta kalan, saldırıya maruz kalan ya da bir şekilde bakıma ihtiyacı olan hayvanların bakımları bu barınakta yapılıyor. Ama yapılmakta olan bu bakımın daha iyi olabilmesi için uygulamada görülen aksaklıkların giderilebilmesi için özellikle Veterinerlik Fakültesi ile Belediyelerin daha yakın işbirliği içerisinde çalışması gerekiyor. Bunu aynı zamanda Veterinerlik Fakültesi öğrencileri için de çok iyi bir eğitim imkânı olacağını düşünüyorum. Çünkü teoride almış oldukları eğitimi, pratikte barınaklar vesilesi ile orada yaralı veya zor durumda olan hayvanların tedavisini yaparak onlara bir anlamda belki bir staj imkânı sağlanacağını da düşünüyorum. Hayvanların korunması konusunda gönüllü olarak faaliyet gösteren KAYHAKDER Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum."

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Murat Akgün hayvan hakları ve hayvanların korunması hakkında bilgiler vererek, dinimizin ve kültürümüzün bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu dile getirdi.

Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nilgün Uzel ise Kayseri'de günümüzde yaşanan sorunlar, talepler ve bundan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgiler vererek, yapılan çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Vali Düzgün'e teşekkür etti.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim