• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Vali Düzgün, Dünya Orman, Su Ve Meteoroloji Günleri Ortak Kutlama Programına Katıldı

Vali Düzgün, Dünya Orman, Su Ve Meteoroloji Günleri Ortak Kutlama Programına Katıldı
Vali Orhan Düzgün, 21 Mart Dünya Orman Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kapsamında düzenlenen ortak programa katılarak,...

Vali Orhan Düzgün, 21 Mart Dünya Orman Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kapsamında düzenlenen ortak programa katılarak, orman ve suyun insan hayatında olmazsa olmazlar arasında nitelendirebilecek iki önemli varlık olduğunu vurguladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü'nde "Su ve istihdam" temasının da işlendiği programa, Vali Düzgün'ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Zülkarnin Öztürk, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz, Meteoroloji Bölge Müdürü Ali Özkır, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenciler ve DSİ çalışanları katıldı.

Vali Düzgün, ortak kutlama programında yaptığı konuşmada, orman ve suyun insan hayatında olmazsa olmazlar arasında nitelendirebilecek iki önemli varlık olduğunu söyledi.

Orman ve suyun birbirinden ayrı düşünülemez iki önemli doğal kaynak olduğunu belirten Vali Düzgün, gerek çevre açısından gerekse de insan hayatının sağlıklı bir şekilde devamı açısından her ikisinin de varlığının kıymetini bilerek en iyi şekilde koruyarak kullanmanın hayati derecede önem arz ettiğini kaydetti.

Vali Düzgün yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de, "Yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz" emrini hatırlatarak, hem suları kullanırken hem de ağaca dayalı tüketimlerde bulunurken son derecece dikkatli olunarak hor ve hoyrat bir şekilde kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sulanabilir tarım arazilerinin artırılması bakımından kentte çok önemli projelerin gerçekleştirildiğini belirten Vali Düzgün, Kayseri'de sulanabilir tarım arazilerinin oranının yüzde 17'den yüzde 35'lere çıktığını, buna bağlı olarak geçimini tarımdan sağlayan çiftçilerinin gelirinin artacağını, kentin tarıma dayalı ekonomisinin de gelişeceğini dile getirdi.

Özellikle son 7-8 yılda ilimizde yapılmış olan sulama barajları ve kanallarla ilimizdeki sulanabilir arazinin yaklaşık yüzde 100 arttırıldığını belirten Vali Düzgün, sulanabilir arazilerin miktarının artması ile ilimizin tarımsal verimliliğinden kaynaklanan katkının yaklaşık 2 milyar liraya ulaştığını ifade etti.

Vali Düzgün, Orman Bölge Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları, okullar ve vatandaşların katkılarıyla Kayseri'de ki ağaç mevcudiyetinin yeni dikimlerle her yıl arttığını hatırlatarak, "2013 yılında 3 milyon, 2014 yılında 4,4 milyon, 2015 yılında ise 5 milyon fidan dikimi ve ekimi gerçekleştirildi. 2016'da ilimizin orman varlığının artırılması konusundaki çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Sadece orman ağacı olarak değil meyve veren ağaç türleri konusunda da gerçekten önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Düzgün, bölgenin iklimine göre meyve elde edebilecek ağaç türlerinin fidan dikimlerinin de yapıldığını ifade etti.

DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun ise sürdürülebilir kalkınma noktasında suyun önemini vurgulayarak, DSİ teşkilatının bu anlamda gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerin önemine dikkat çekti.

Orman, DSİ ve Meteoroloji Genel Müdürlüklerince hazırlanan tanıtım filmlerinin gösterimi ve DSİ Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen yarışmada kompozisyon dalında birinci olan Ceyda Albayrak'ın ödül aldığı "Olmazsan Olmaz" kompozisyonunun okunduğu program, Vali Düzgün ve protokole mensup kişiler tarafından "Su ve İstihdam" konulu yarışmada resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından son buldu.

Vali Düzgün, Dünya Orman, Su Ve Meteoroloji Günleri Ortak Kutlama Programına Katıldı

Vali Düzgün, Dünya Orman, Su Ve Meteoroloji Günleri Ortak Kutlama Programına Katıldı

Vali Düzgün, Dünya Orman, Su Ve Meteoroloji Günleri Ortak Kutlama Programına Katıldı

Vali Düzgün, Dünya Orman, Su Ve Meteoroloji Günleri Ortak Kutlama Programına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim