• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Vali, dünya şampiyonunu ödüllendirdi

Vali, dünya şampiyonunu ödüllendirdi
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Meksika'da düzenlenen Okçuluk Dünya Kupası Finalleri’nde erkekler makaralı yay kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşan Demir Elmaağaçlı’yı makamında kabul ederek, ödüllendirdi.

Vali Düzgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Üstün Tuncer ve Antrenör Ramazan Açıkgöz’ün de katıldığı ziyarette, makaralı yay kategorisinde altın madalyayı kazanan ilk Türk sporcusu Demir Elmaağaçlı’yı ve antrenörlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Yaşı çok genç olmasına rağmen ulusal ve uluslararası pek çok dereceye imza atan Milli sporcu Demir Elmaağaçlı’nın başarısının Türk milleti adına taşıdığı öneme işaret eden Vali Düzgün, “Demir Elmaağaçlı, çok küçük yaşta spora başlamış ve çok önemli başarılara imza atarak Türk Milletini’nin gurur kaynağı olmuştur. Bu yüzden küçük yaşta çocuklarımızı, gençlerimizi spora yönlendirmek son derece önemli.” dedi.

Vali Düzgün, 2013 yılı Kasım ayında açılan Türkiye Olimpiyatlara hazırlık merkezlerinden birisinin de Kayseri’de bulunduğunu hatırlatarak, 3 branşta açılan olimpiyatlara hazırlıkla ilgili kurslarda yetişen gençlerin kısa sürede milli takım seviyesinde oyuncular yetiştirdiğini ifade etti.

Gençlerin sportif yarışmalara yönlendirilerek, yeteneklerini geliştirmesinin sağlanmasının gençlerin hem fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağladığını hem de diğer gençlere örnek olması adına önemli olduğunu belirten Vali Düzgün, başarılı sporcuyu gençlere örnek olmasından dolayı tebrik etti.

Dünya Şampiyonu Demir Elmaağaçlı ise kendisini kabul edip, sevincini paylaştığı için Vali Düzgün’e teşekkür ederek, şunları söyledi: “2008 yılında ilk derecemi elde ettim. 2002 yılında Kayseri’de okçuluğa başladım. Buralara gelmemde hocalarımın çok büyük emekleri var. Ülkemizin ve Federasyonumuzun benim buralara gelmemde destekleri küçümsenemez. Bu sayede Sayın Valimizin de dediği gibi Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinin katkıları sayesinde son dönemde artan kamp programlarımızın ve malzeme desteklerinin artmasıyla bu tarz başarıları daha rahat elde eder olduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel başarılara imza atacağıma inanıyorum. Ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun.” Vali Düzgün daha sonra Demir Elmaağaçlı’ya başarılarının devamını dileyerek, dünya şampiyonu sporcuya kol saati hediye etti.

1990 Kayseri doğumlu Demir Elmaağaçlı bugüne kadar katıldığı ulusal yarışmalarda 35 altın, 13 gümüş, 4 bronz madalya kazandı. 2008 Gençler Dünya Şampiyonası’nda ikincilik, 2014 Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda takım halinde ikincilik gibi birçok uluslararası dereceye imza attı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim