• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Deniz, Muhtarların Sorunlarını Dinledi

Vali Deniz, Muhtarların Sorunlarını Dinledi
Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan'ın merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan'ın merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Toplantıya, Vali Yardımcıları Muharrem Coşgun, Abdurrezzak Canpolat, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, kurum müdürleri, mahalle ve köy muhtarlar katıldı.

Vali Deniz, toplantıda muhtarların ilettiği sorun ve talepleri dinleyerek, ilgili birim müdürlerine notlar aldırdı ve taleplerin hızlı bir şekilde değerlendirilmesi için talimat verdi.

Toplantıda gündem maddelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Deniz, konuşmasına birlik ve beraberlik vurgusu yaparak başladı. Ardahan'ın huzurlu bir şehir olduğunu belirten Vali Deniz, "Huzurun olduğu yerde yatırım oluyor, gelişim, değişim oluyor. İlimizde güzel bir sevgi, barış ve kardeşlik ortamı var. Zaten bizim güzelliğimizde budur. Huzurumuzu bozmaya çalışan, yanlış işlere bulaşmış kimselere hep birlikte fırsat vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin biri "şefkat', diğeri "kudret" olmak üzere iki eli vardır. Şefkat elimizle hukuka saygı duyan bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Kudret elimizi de hainlik yapanlara, bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya çalışanlara, içimize nifak tohumları atmak isteyenlere karşı kullanacağız. Terör örgütü, özellikle çocuklarımızı, gençlerimizi kullanmaya çalışıyor. O çocuklar bizim geleceğimizdir. Oyunu iyi görmemiz ve çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım" dedi.

Meraların korunması konusuna değinen Vali Deniz, "Meralarımızın kiralanması yasal mevzuatlar çerçevesinde yapılacak. Fakat meranın kapasitesi dışında hayvan getirildiği takdirde, meralarımızı korumak adına bu yetiştiricilere ceza uygulayacağız. Bu konuda kesinlikle tavizimiz olmayacak. Meraların korunmasının yanında ilimizin ve köylerimizin güvenliği konusunda da dikkatli olmalıyız. İlimizde çoban bulunamaması halinde dışarıdan getirilen çobanların güvenli kişiler olması noktasında muhtarlarımız dikkatli olmalıdırlar. Muhtarlarımız, çoban tutacakları kişileri önceden Jandarmaya bildirsinler ve güven vermeyen, yanlışa bulaşmış kişileri kesinlikle çoban tutmasınlar" diye konuştu.

Özel İdare'nin 2016 yılı içerisinde yapacağı çalışmalardan bahseden Vali Deniz, "Bu yıl özellikle köy yollarımızla ilgili çalışmalarımıza erken başlayacağız. Özel İdaremiz, her ilçemizde programını hazırladı. Bu yıl özellikle ikinci kat sıcak asfalt çalışmasına ağırlık vereceğiz. Çünkü birinci kat asfaltı olan yollarımızı kurtarmak istiyoruz. Daha sonra da aşamalı olarak sıcak asfalt çalışmalarımız devam edecek. Bunlarla birlikte stablize iyileştirmeleri, yayla yolları, hayvan içme suları gibi çalışmalarımız olacak" dedi.

Ardahan'da okul sorununun bulunmadığını ve birkaç yıl içerisinde eğitim noktasında önemli gelişmelerin kaydedileceğini anlatan Vali Deniz, "Biz Ardahan'da önce eğitim diyoruz. Hep birlikte sizlerin de desteğiyle özverili çalışmalar sonucu eğitimde güzel yerlere gelmeyi arzu ediyoruz. Öğrencilerimizin akademik ve sosyal anlamda başarılı olmaları yönünde çok sayıda proje hazırladık ve çalışmalarımız halen devam ediyor. Özellikle köylerde ki çocuklarımızın yatılı okullarda eğitim görmelerini istiyoruz. Çünkü pansiyonlarımızın neredeyse hepsi yeni ve pırıl pırıl. Öğrencilerimiz burada çok daha iyi şartlarda ders çalışabiliyor. Birkaç yıl içerisinde Ardahan'ın eğitim anlamında bir sıçrama yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Erken yaşta yapılan evlilikler konusuna da değinen Vali Deniz, "Çocuklarımızın erken yaşta yapacakları evlilikler, onların geleceğine, dolayısıyla ülkemizin geleceğine de zarar verebilir. Bu nedenle çocuklarımızı sadece ve sadece eğitime yönlendirmeliyiz ve okuyup kendi hayatlarını kurmaları için çaba göstermeliyiz. Bu konuda muhtarlarımıza da büyük görev düşmektedir. Hep birlikte bu kanayan yaraya dur demeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim