• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Demirtaş’tan Satranç Ve Atletizm Şampiyonlarına Ödül

Vali Demirtaş’tan Satranç Ve Atletizm Şampiyonlarına Ödül
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, küçükler kategorisinde Türkiye Satranç Şampiyonası'nda 2'incisi olan İrem Ezra Öz ve Türkiye 8'incisi olan Tuna Sargınalp...

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, küçükler kategorisinde Türkiye Satranç Şampiyonası'nda 2'incisi olan İrem Ezra Öz ve Türkiye 8'incisi olan Tuna Sargınalp ile Türkiye Atletizm Şampiyonu olan Eda Nur Asuk ve 5'inci olan Gülbahar Çetin'i makamında kabul ederek cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Sporcuları makamında kabul eden Vali Mahmut Demirtaş, sporcuları tebrik etti. Vali Mahmut Demirtaş, " Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığınca 23-29 Ocak tarihleri arasında Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen satranç müsabakalarında 2 bin 300 sporcu arasından önemli bir başarı elde eden İrem Ezra Öz dereceye yaparak Türkiye ikincisi olmuş, Tuna Sargınalp ise Türkiye sekizincisi olmuştur. Minik yavrularımız Antalya'da yapılan satranç şampiyonasında ilimizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Her iki sporcumuz ülkemizi Avrupa'da temsil edeceklerdir. Çocuklarımızın Avrupa'da da başarıyla döneceklerine inanıyor, kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Öte yandan Atletizm Şampiyonası'nda da Adıyamanlı sporcuların başarıyla döndüklerini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığının 2016 yılı faaliyet programında yer alan U 14 yaş altı Türkiye Şampiyonası 30-31 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da yapılmıştır. U 14 yaş altı Türkiye Şampiyonasına 38 ilden 439 sporcu katılım sağlamış olup, Adıyamanlı sporcumuz Eda Nur Asuk adlı çocuğumuz 1000 metrede 3 dakika 11 saniyelik derecesiyle Türkiye Şampiyonu olmuştur. Ayrıca, U 16 altı Türkiye Şampiyonasında sporcumuz Gülbahar Çetin ise 1.500 metrede Türkiye beşincisi olmuştur. Çocuklarımıza ve gençlerimize her türlü imkânı sağladığımız zaman, Adıyaman'ın gençlerinin neler başarabileceğini bu gençlerimiz bize gösterdiler. Tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıda emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Vali Mahmut Demirtaş, satranç ve atletizm şampiyonlarını cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Vali Demirtaş'ı ziyaret sırasında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, satranç ve atletizm şampiyonlarının aileleri ile antrenörleri de hazır bulundu.

Vali Demirtaş’tan Satranç Ve Atletizm Şampiyonlarına Ödül

Vali Demirtaş’tan Satranç Ve Atletizm Şampiyonlarına Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim