• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Vali Demirtaş’tan ‘Görmezden Gelmeyin’e Destek Çağrısı

Vali Demirtaş’tan ‘Görmezden Gelmeyin’e Destek Çağrısı
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türk Kızılay'ın başlatmış olduğu "Görmezden Gelmeyin" adlı kampanyaya destek verdi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türk Kızılay'ın başlatmış olduğu "Görmezden Gelmeyin" adlı kampanyaya destek verdi.

Türk Kızılay'ı tarafından Suriyelilere yönelik başlatılan "Görmezden Gelmeyin" adlı kampanyaya Vali Mahmut Demirtaş'ta destek çağrısı yaptı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Mahmut Demirtaş; "Komşu ülkelerimizdeki iç karışıklardan kaçan ve ülkemize sığınan Suriyelileri, ağır kış şartları bir kez daha düşündürmektedir. Türk Kızılay'ı da Suriye'de yaşanan insani krize ve ülkemizde kamplar dışında yaşayan Suriyelilerin durumuna kamuoyunda dikkat çekmek, farkındalığı arttırmak ve yaklaşan kış koşullarını da dikkate alarak, insani yardım operasyonuna destek sağlayabilmek amacıyla "Görmezden Gelmeyin" sloganı ile başlatılacak yardım kampanyasıyla savaş mağdurlarının acil ihtiyaçlarını karşılayacak, yardımseverler ile mağdurlar arasında köprü olmasına vesile olacaktır.

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç karışıklıklar her geçen gün daha da derinleşiyor. Komşu ülkede yaşanan çatışmalarda binlerce insan yaşamını yitirdi, milyonlarcası ise ellerinden alınan huzuru başka diyarlarda bulmak için umuda yolculuk etti. Umuda yolculuk eden 4 milyondan fazla Suriyeli komşu ülkelerde, 7 milyon Suriyeli ise ülke içindeki güvenli yerlerde yaşam mücadelesi veriyor. Dünya, Suriye'de yaşanan drama çözüm ararken, Türkiye beş yıldır 2 milyonu aşkın Suriyeli mağdura misafirperverlik ediyor. 100 binden fazla Suriyeli bebek komşunun şefkatli kollarında hayata "merhaba" diyor.

İşte bu amaçla Türk Kızılay'ın başlatmış olduğu bu önemli kampanyayı çok önemsiyoruz. Adıyaman merkez ve köyleri ile ilçelerimizdeki evlerde yerleşik Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizi bu kampanyadan faydalandırmak amacıyla Valiliğimin imkanları ile 2000 adet battaniye temin edilmiş ve hayırsever vatandaşlarımızın da gıda yardımı ile ilgili çalışmalar süratle devam etmektedir.

Savaş mağduru Suriyeliler için yardım çağrısında bulunduğumuz bu kampanyanın hedefine ulaşabilmesinde sizlerin vereceği destek, hayati önem taşımaktadır. Bu soğuk kış günlerinde Kızılay'ımızın başlattığı bu kampanyaya desteğiniz sayesinde binlerce Suriyeli aile, onları ısıtacak bir battaniyeye karınlarını doyurabilecek sıcak bir yemeğe kavuşabileceklerini" ifade etti.

Vali Demirtaş’tan ‘Görmezden Gelmeyin’e Destek Çağrısı

Vali Demirtaş’tan ‘Görmezden Gelmeyin’e Destek Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim