• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Çomaktekin’den Yeşilırmak Islah Çalışmalarına İnceleme

Vali Çomaktekin’den Yeşilırmak Islah Çalışmalarına İnceleme
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Taşova ilçe merkezinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sürdürülen Yeşilırmak ıslah çalışmalarını yerinde...

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Taşova ilçe merkezinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sürdürülen Yeşilırmak ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Çomaktekin'e incelemelerinde Taşova Kaymakamı Kudret Kurnaz, DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, İlçe Belediye Başkanı Bayram Öztürk, DSİ 73. Şube Müdürü Turgut Yorulmaz ile İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık eşlik etti.

4 dozer, 3 eskavatör, 6 adet damperli kamyonunda aralarında bulunduğu makine grubu ile 25 kişilik personelin hızla sürdürdüğü çalışmaları izleyip bilgiler alan Vali Çomaktekin, "Yeşilırmak'ın daha güzel akması ve zemininin daha temiz olması için DSİ Bölge Müdürlüğümüz ile Taşova Belediyemizin önemli çalışmaları var. Bu çalışmalardan sonra geçmiş yıllarda yaşanan sel olaylarının yerleşim alanlarına zarar vermesi gibi durumlar söz konusu olmayacağı gibi, kenarda oluşacak hayat alanlarıyla bütün canlılar huzur bulacaktır. İnsanlar sosyal ve kültürel faaliyetlerle güzel vakit geçirecektir. Bu güzel çalışmadan ötürü DSİ Bölge Müdürlüğümüzü ve Taşova Belediyemizi kutluyorum" dedi.

Amasyalıların çok şanslı olduğunu anlatan Çomaktekin, "Çünkü Yeşilırmak gibi bir ırmak Amasya'nın ve Taşova ilçemizin ortasından akıyor. Yeşilırmak çok önemli bir ırmak. Yeşilırmak geçtiği yerlere hayat, bereket ve huzur katan, orayı güzelleştiren, tabiatına ayrı bir güç ve güzellik katan önemli bir su kaynağıdır. Tarih boyunca büyük medeniyetler ve yerleşim alanları, su kaynaklarının olduğu yerlerde kurulmuştur" diye konuştu.

İbrahim Halil Çomaktekin daha sonra, Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Erdem Kocaoğlu'nu makamlarında ziyaret etti.

Vali Çomaktekin’den Yeşilırmak Islah Çalışmalarına İnceleme

Vali Çomaktekin’den Yeşilırmak Islah Çalışmalarına İnceleme

Vali Çomaktekin’den Yeşilırmak Islah Çalışmalarına İnceleme

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim