• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Çomaktekin’den Yeşilay Haftası Mesajı

Vali Çomaktekin’den Yeşilay Haftası Mesajı
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Alkol ve uyuşturucu, insan sağlığının en önemli ve en tehlikeli düşmanıdır" dedi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Alkol ve uyuşturucu, insan sağlığının en önemli ve en tehlikeli düşmanıdır" dedi.

1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, çocukların ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesinin onlara verilecek sağlık bilinciyle mümkün hale geleceğini belirten Vali Çomaktekin, "Sigara ve alkollü içecekler dahil olmak üzere, kişilerde madde bağımlılığına neden olan alışkanlıkların önlenmesi için kurulan Yeşilay'ın kuruluş tarihini içine alan bu hafta, özellikle gençlerimiz başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanımızın zararlı alışkanlıklarını bırakmaları için bir fırsat teşkil etmektedir" diye konuştu.

Alkol ve uyuşturucunun insan sağlığının en önemli ve en tehlikeli düşmanları olduğunu anlatan Çomaktekin, "Bu alışkanlıklar, kişilerin kendi sağlığını etkilediği gibi, aile ve sosyal hayatlarında da olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Ayrıca, sigara kullanımı ve alkol bağımlılığı, sonu ölüme kadar varan ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirmektedir. Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, toplumumuzdaki tüm bireylerin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevidir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin kendisine, ailesine ve çevresine zarar verdiğini, el birliği ile önce çocuklardan başlayarak, gençlere ve toplumun tüm kesimlerine, anlatmak da tüm bireylerin ortak sorumluğudur. Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza tütün, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim