• BIST 9464.73
  • Altın 2488.057
  • Dolar 32.5993
  • Euro 34.7989
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Çomaktekin’den Amasya’da Tarih Yolculuğuna Davet

Vali Çomaktekin’den Amasya’da Tarih Yolculuğuna Davet
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, dağlar, Yeşilırmak ve binlerce yıllık kültürel mirasın Amasya'yı dünyanın en özgün ve etkileyici şehirlerinden...

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, dağlar, Yeşilırmak ve binlerce yıllık kültürel mirasın Amasya'yı dünyanın en özgün ve etkileyici şehirlerinden biri haline getirdiğini söyledi.

Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, binlerce yıllık tarih ve kültür birikimine sahip eşsiz bir şehir olan Amasya'nın geçmişi geleceğe taşıyan sayısız değerlerin saklandığı bir kültür hazinesi olduğunu belirten Vali Çomaktekin, "İnsanoğlunun kurduğu ilk yerleşim yerlerinden olan Amasya, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ve değişik medeniyetlerin harmanlandığı bir açık hava müzesi görünümündedir. Dağlar, Yeşilırmak ve binlerce yıllık tarihi ve kültürel miras Amasya'yı dünyanın en özgün ve etkileyici şehirlerinden biri haline getirmektedir" diye konuştu.

Ferhat ile Şirin'in efsanelere konu olmuş aşkına ev sahipliği yapan Amasya'da, Kral Kaya Mezarları, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda köprü, medrese, han, hamam, bedesten ve camiler, Bimarhane, Osmanlı mimarisinin en iyi örneklerinden olan Yalıboyu Evleri ilk bakışta dikkati çeken tarihi mekanlar olduğuna değinen Çomaktekin, "Bu denli köklü bir kültür mirasına sahip olan ilimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Marka Kent" olarak ilan edilmiştir. Biz de bu denli önemli bir kültürel mirasa sahip olan ilimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışmaktayız. Bu noktada ilimizin turizmde hak ettiği seviyeye gelebilmesi için kamu kurumlarımıza, esnafımıza ve tüm halkımıza görevler düşmektedir. Tüm Amasyalıların misafirlerimize gösterecekleri ilgi ve misafirperverlik ilimizin tanıtımına ve ekonomisine olumlu olarak yansıyacaktır. Bu düşüncelerle Turizm Haftası'nı kutlarken, yeni turizm sezonunda tüm esnafımıza bol kazançlar diliyor, adeta bir açık hava müzesi görünümünde olan Amasya'yı görmeyen herkesi, Amasya'da bir tarih yolculuğuna çıkmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim