• BIST 9679.8
  • Altın 2488.854
  • Dolar 32.4095
  • Euro 34.4391
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Vali Çomaktekin, Yurt Dışından Gelen Çocuklara Seslendi

Vali Çomaktekin, Yurt Dışından Gelen Çocuklara Seslendi
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Türkiye Cumhuriyeti güçlendikçe insanlarımıza ve çocuklarımıza sadece ülkemizin sınırları içerisinde değil,...

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, "Türkiye Cumhuriyeti güçlendikçe insanlarımıza ve çocuklarımıza sadece ülkemizin sınırları içerisinde değil, dünya üzerinde yaşayan bütün insanların huzurlu olabilmesi, dünyadaki kaynakların eşitçe bütün insanlara paylaşılması, zulümlerin bitmesi, mazlumların yanında yer alarak onların gülmesi için mücadele etmeye devam edecektir" dedi.

Merzifon'da düzenlenen 2. Uluslararası Çocuk Festivali etkinliklerine katılan Romanya, Ukrayna, Gürcistan temsilcileriyle Saraydüzü Kışlası'nda buluşan Vali Çomaktekin, "23 Nisan 1920 tarihi, biz Türkler için milli iradeye dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik çerçeve içerisinde temellerinin atıldığı ve o günden beri dünya barışına, dostluğuna kardeşliğine, adaletine, evrensel değerlerin yükselmesine çalışan ve gittikçe güçlenen Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş manasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sahip olduğu ileri görüşlülüğü sayesinde bütün dünya çocuklarına, dünyanın huzurunun ve saadetinin, birliğinin ve beraberliğinin ortaklaşa kurulması ve güçlenmesi için uluslararası alanda önemli bir çocuk bayramını bütün çocuklara hediye etmiştir. Bu vesileyle kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sadece Türk çocukları için değildir. Dünyanın muhtelif yerlerinden gelen bütün çocuklar kalplerini, sevgilerini birleştirerek, insanlar arasındaki barışın güçlenmesi, dünyadaki huzur ve saadetin sağlanması için bir araya gelip bu bayramı sevgi şöleni içerisinde beraberce kutlayacaklar. Amasya'da da aynı şekilde komşu ülkelerden gelen siz değerli misafirlerimizi ağırlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sizler her şeyden önce kalp sevgisiyle anlaşıyorsunuz. Aynı lisanı konuşmasak bile kalbimizle, sahip olduğumuz insani değerlerimizle, sevgi ve merhamet değerlerinin etrafında birleşerek bir araya geliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin güçlendikçe insanlara ve çocuklara sadece ülke sınırları içerisinde değil, dünya üzerinde yaşayan bütün insanların huzurlu olabilmesi, dünyadaki kaynakların eşitçe bütün insanlara paylaşılması, zulümlerin bitmesi, mazlumların yanında yer alarak onların gülmesi için mücadele etmeye devam edeceğini belirten İbrahim Halil Çomaktekin, "Bütün insanlığın çocuklarını yürekten ve kalpten sadece insan oldukları için seviyoruz. Hiçbir zaman etnik, mezhep ayrımı yapmaksızın insanları yaratılışından ötürü seviyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da bu vesileyle çok önemli görüyoruz. İnsanlık değerlerinin yükselmesi için bu bayramdan da en üst düzeyde faydalanmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Çomaktekin'in çeşitli hediyeler verdiği konuk öğrenciler de ülkelerine özgü hediyeler takdim ettiler.

Vali Çomaktekin, Yurt Dışından Gelen Çocuklara Seslendi

Vali Çomaktekin, Yurt Dışından Gelen Çocuklara Seslendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim