• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Çınar, Tatvan’da Ziyaretlerde Bulundu

Vali Çınar, Tatvan’da Ziyaretlerde Bulundu
Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

İlçe ziyaretine ilk olarak Tatvan Adliyesi'nden başlayan Vali Çınar'ı Kaymakamlık bahçesinde İlçe Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve kurum amirleri karşıladı. Kaymakamlık önündeki karşılamanın ardından adliyeye geçen Vali Çınar, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Abduselam Esen'i ziyaret etti. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve beraberindekilerle birlikte bir süre Cumhuriyet Başsavcısı Abduselam Esen'le sohbet eden Vali Çınar, daha sonra Tatvan Kaymakamlığı bünyesinde kadınlara yönelik faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezi'ni (TADEM) ve yine Kaymakamlık bünyesinde genç kızlara yönelik faaliyet gösteren Tatvan Gençlik Merkezi'ni (TADEM) ziyaret etti. Vali Çınar ve beraberindekileri Kaymakam Erkan'ın eşi ve aynı zamanda TADEM'ler Koordinatörü Çiğdem Erkan ve kursiyerler çiçekle karşıladı. TADEM'i gezerek faaliyetlerle ilgili bilgi alan Vali Çınar, kursiyerlerle de sohbet etti. TADEM ziyaretinin ardından TAGEM'e geçen Vali Çınar, burada da faaliyetlerle ilgili bilgi alarak kursları gezdi.

TADEM ve TAGEM ziyaretlerinin ardından bir açıklamada bulunan Vali Çınar, gerek TADEM'de ve gerekse TAGEM'de güzel işler yapıldığını gördüğünü söyledi. Sosyal, sanatsal ve istihdama yönelik olarak bütün sınıfların dolu olduğunu gözlemlediğini ifade eden Vali Çınar, "Tatvan Kaymakamlığımızın güzel bir projesi yürüyor. Bizi davet ettiler geldik. Tatvan Aile Destek Merkezi ve Tatvan Gençlik Merkezi'ni gezdik. Kursa gelenlere sertifika veriliyor. Daha önemlisi eğer bir şey yaparsak oluyor, yapmazsak olmuyor. Burada yapınca olduğunu gördük. Dolayısıyla herkese örnek olması gereken bir durum. Topluma da bunun çok faydası var, hem bireysel hem de kişisel gelişimi anlamında. Kursa gelen ailelerin mutlulukları, huzurları ve geleceğimiz için güzel şeyler oluyor. Burada gönüllülük esastır. Kamu görevlileri bu işleri yapmakla yükümlü değildir. Kanun çerçevesinde bu işleri yapmazlarsa kimse onlara bu işi neden yapmadınız diye sormayacaklar. Ama kanun, vicdan, ahlak ve devlet anlayışı çerçevesinde ekstra daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Burada da bunlar yapılmış. Arkadaşlarımızı ben kutluyorum" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Çınar'a kursiyerler tarafından yapılan ürünlerden hediye edildi. Daha sonra Tatvan Şehir Stadı'nı ziyaret eden Vali Çınar, Bitlis'i Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) temsil eden Tatvan Gençlerbirliği Spor oyuncuları ve yönetimiyle de bir araya geldi. Futbolcularla tek tek tanışan Vali Çınar, takımın son durumuyla ilgili Kulüp Başkanı Muhsin Obalı'dan bilgi aldı. Obalı, takıma katkı ve desteklerinden ötürü Tatvan Kaymakamı Erkan ve Belediye Başkanı Aksoy'a teşekkürlerini iletti. Takımın bir üst lige çıkabilmesi adına daha çok desteğe ihtiyaçlarını olduğunu ifade eden Obalı, bu noktada destek beklediklerini dile getirdi.

Bitlis'i BAL'da temsil eden Tatvan Gençlerbirliği'ne destek sözü veren Vali Çınar ise, ellerinden gelen desteği vereceklerini, sponsor noktasında da yardımcı olacaklarını ifade etti. Oyuncularla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Çınar, daha sonra ziyaretlerine bölgenin en büyük camisi olan Tatvan İbadullah Camii ziyaretiyle devam etti. Beraberindekilerle birlikte camide akşam namazını kılan Vali Çınar, cami imamı ve cemaatle gerçekleştirdiği kısa sohbetin ardından camiye bağlı medreseyi ziyaret etti. Medresenin çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Vali Çınar, ardından ilçe merkezinde ve Tatvan Yaşam AVM'de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vali Çınar, son olarak Tatvan Sinema Salonu'nu gezerek, Tatvan Yaşam AVM'deki bowling ve bilardo salonununda bilardo ve bowling oynadı.

Ziyaretlerde kendisine eşlik eden Kaymakam Murat Erkan ve kurum amirlerine teşekkür eden Vali Çınar, ziyaretlerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı. Ziyaretlerinde Vali Çınar'a Kaymakam Murat Erkan, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ve diğer kurum amirleri eşlik etti.

Vali Çınar, Tatvan’da Ziyaretlerde Bulundu

Vali Çınar, Tatvan’da Ziyaretlerde Bulundu

Vali Çınar, Tatvan’da Ziyaretlerde Bulundu

Vali Çınar, Tatvan’da Ziyaretlerde Bulundu

Vali Çınar, Tatvan’da Ziyaretlerde Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim