• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali Çınar, Adem’in Açılışına Katıldı

Vali Çınar, Adem’in Açılışına Katıldı
Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından...

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Ahlat İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edilen "Aile Destek Merkezi"nin (ADEM) açılışına katıldı.

Ahlat Halk Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan Aile Destek Merkezi'nin açılışını gerçekleştirmek üzere ilçeye gelen Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ı, Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı A.Zafer Bayram, Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban ve kurum amirleri karşıladı. Açılıştan önce bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban: "Bugün burada özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bünyesinde gerçekleştirilmiş olan Aile Destek Merkezimizin ilçemize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ciddi anlamda bir hanım efendi kitleye ulaşıldığı görülüyor. Bu hizmet ilçemize çok olumlu bir katkı sağlamıştır. Bu hizmeti gerçekleştiren başta sayın kaymakamımız, çok muhterem eşi ve ekibini kutluyorum. Bir medeniyetin inşası elbette ki o toplumun içerisinde ki milli ve kültürel değerlerin hayatınızın her merhalesinde motif olarak, nakış olarak işlenmesi bu vesileyle de katma değer olarak hayatımıza katkı sağlamasını başarabilmektir. Bugün burada bunun örneğini görüyoruz. Bu nedenle emeği geçenleri canı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum. Bitlis'imizin tamamı özeldir. Ama Ahlat Kubbetül İslam ünvanıylada Türkiye'nin enlerinden bir tanesidir" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu: "Bugün burada çok anlamlı ve güzel bir projenin açılışı için bir araya geldik. Ahlat Aile Destek Merkezi'mizin açılışına hoş geldiniz. Hiç kimse itiraz etmez ki toplumsal hayatın en kritik ve stratejik öğesi bayanlardır. Toplumsal gelişiminde sihirli taşı belki bayanlardır. Bayanlar toplumsal gelişimde öyle verimli yatırım alanıdır ki, kendisine verilen tohumu bir geometrik hızla ve çarpan etkisiyle tekrar topluma yansıtır. Neden? Çünkü kadın çocuk yetiştirir, kadın toplumu yetiştirir. Hepimiz bu toplumun evlatlarıyız. Fakat kader kartları dağıtmaya başladığı zaman maalesef kadınlar ve erkeklerin kozları eşit şekilde dağılmıyor. Hatta şehirli kadın ile taşralı kadın arasında da bir dağılım eşitsizliği var. Bu nedenle Ahlatlı kadınları projemizin hedef kitlesi olarak tayin ettik. Bu projeyle beraber Ahlatlı 290 bayana, 14 ayrı programda aşçılıktan el sanatlarına , eğitimden destek programlarına kadar hizmet verilmektedir. Ahlat malumunuz bir başı ile diğer başının arası 17 kilometre uzunluktadır. Tabi buraya bayanların kendi imkanları ile gelmeleri çok zor. Bu nedenle bayanlara servis hizmeti de sunduk. Kurslara gelen bayanlar evlerinden servisle alınarak servisle tekrar geri bırakılıyor. Önlerinde ne engel varsa onu kaldırma cihetine gittik. Eğer okul öncesi çağında çocukları varsa bu çocuklarında burada eğitimi tamamlansın diye, kursa gelen hanımların çocuklarına kreş hizmeti de veriliyor. Kendi ekonomilerine destek olmaları açısından yaptıkları ürünün belli bir kısmının ücreti de kendilerine kalıyor. Yani öyle faydalı bir proje ki etinden, sütünden, yününden de faydalanılıyor. Son olarak bu projenin hayata geçmesinde ailesi ve evinde geçireceği vaktinden de fedakarlık yapan değerli eşim Arzu hanım ile projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Arzu hanım bu hizmeti tamamen ücretsiz ve karşılıksız vermekle birlikte tam vakitli olarak buradadır" dedi.

Ardından konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar: "Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çok güzel bir manzara ve ortam var. Burada şunu görebiliyoruz ki iş yapan, toplum için güzel işler yapma kaygısı olan insanlar ile onların liderliğini yapan bir kaymakam, belediye başkanı ve daire amirlerinin olduğunu görüyorum. Bundan dolayı oldukça mutlu oluyorum. Şimdi biz kamu görevlilerinin yapmak zorunda olduğu bazı işler var. Kanun der ki şunu yapacaksınız biz onu yaparız. Yapmazsak suç olur. Yaparsak ta görevimizi yapmış oluruz. Bazı işlerde vardır ki kanun mecbur kılmaz. Ama yaparsak ta güzel işler ortaya çıkar. Örneğin bu proje bunlardan bir tanesidir.Bu proje eğer gerçekleşmiş olmasaydı kaymakam bey ve ekibine bunu niye yapmadın diye kimse sormayacaktı. Bu bir özveri ve fedakarlıktır. Fazladan bir kaygılanma ile yorulma ve gönül işidir. Huzurunuzda bu kadar güzel bir proje gerçekleştiren tüm arkadaşlara, onlara öncülük yapan kaymakam beye teşekkür ediyorum. Tabi burada gizli bir kahramanda var. Kaymakam beyin eşi Arzu hanımefendi, bir kuruş karşılığı olmadan tamamen gönüllülük esasıyla büyük bir fedakarlıkla bu projenin başında yer alıyor. Hakikaten bu büyük bir fedakarlıktır. Kimse bu işi ona mecbur kılmıyor. Bundan dolayı da kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Biz takım olursak, birlik olursak buradan bereket çıkar. Güzel işler çıkar. Bir çok kez ilçemize geldim. Hakikaten güzel bir takım oluşmuş burada. Bu birlikten dolayı güzel bir sinerji ortaya çıkmış. Bizde elimizden gelen desteği kendilerine vereceğiz. Ahlat Dünyanın kozmik noktalarından bir tanesidir. Tarihin her döneminde kıymetli olmuştur. Sahip olunmak için büyük mücadeleler verilmiş ve önemli bir medeniyetin ortaya çıktığı yer olmuştur. Türk ve İslam Dünyası için de son derece önemlidir. Az önce bahsedildi Kubbetül İslam Ahlat diye. İslamın kubbesi bir birlik noktası gibi. Bununda farkındayız. Burası inşallah her zaman böyle devam edecektir. Uzun dönemler bu binanın inşaat halinde boş kaldığını biliyoruz. Bu hale gelmesinde büyük emekler olmuştur. Bu kadar güzel bir binayı bir çok yerde bulamazsınız. Bu merkezde burası için oldukça uygun ve güzel olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ADEM'in açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından kursları gezerek incelemelerde bulunan Vali Çınar, ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu'ndan bilgi aldı.

Daha sonra ADEM'li bayanlar tarafından hazırlanan yemeklerin ikram edilmesiyle birlikte açılış programı sona erdi.

Vali Çınar, Adem’in Açılışına Katıldı

Vali Çınar, Adem’in Açılışına Katıldı

Vali Çınar, Adem’in Açılışına Katıldı

Vali Çınar, Adem’in Açılışına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim