• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Vali Çakacak: “Muhtarlarımız, Halk İle Yönetim Arasında Köprüdür”

Vali Çakacak: “Muhtarlarımız, Halk İle Yönetim Arasında Köprüdür”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, muhtarların, vatandaşların devlete ulaşabilmelerinden ilk kapı olduklarını vurgulayarak, "Mahallelerimizin muhtarları, halkımız...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, muhtarların, vatandaşların devlete ulaşabilmelerinden ilk kapı olduklarını vurgulayarak, "Mahallelerimizin muhtarları, halkımız ile yerel ve merkezi yönetim arasında bir köprü görevi üstlenmektedirler" dedi.

Vali Çakacak, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" kapsamında Anamur ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Anamur Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen buluşmaya, Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, bölge ve daire müdürleri ile Anamur ilçesinde görev yapan 56 muhtar katıldı.

Muhtarlar ve mahallelerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Vali Çakacak, Anamur ilçesi muhtarları ile daire müdürlerini bir araya getiren bu tür buluşmalara tüm ilçelerde düzenli olarak devam edileceğini söyledi. Bu sayede sorunların birinci elden çözüme kavuşturulacağını vurgulayan Çakacak, "Vatandaşlarımızın devlete ulaşması noktasında ilk kapısı olan muhtarlarımızla, daire müdürlerimiz ile birlikte onların çalışma alanlarıyla ilgili olarak isteklerin, taleplerin ve hizmetlerin konuşulacağı böyle bir toplantıda bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Milletimizin teveccühüyle işbaşına gelen muhtarlarımızın son derece önemli bir görevi yerine getirdiklerini düşünüyoruz. Bizler de devletimizin görevlileri olarak sizlere muhtarlık makamının önemini bilerek yaklaşmakta, görüş ve önerilerinizi önemseyerek her türlü desteği sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Zira sosyal, ekonomik ve kültürel yönden toplumsal yapımızın adeta çekirdeği hüviyetindeki mahallelerimizin muhtarları, halkımız ile yerel ve merkezi yönetim arasında bir köprü görevi üstlenmektedir" dedi.

Mersin'de görev yapan muhtarların da görevlerini sorumlulukla yerine getirdiklerini belirten Çakacak, "Bu buluşmalar vesilesiyle görevlerini daha da hızlı ve etkin bir şekilde yürütmelerine zemin hazırladığımızı düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığı tarafından kurularak hizmete açılan "Muhtar Bilgi Sistemi" aracılığıyla herhangi bir bürokratik işleme gerek kalmaksızın ilgili kurum ve kuruluşlarımıza talep ve sorunlarınızı her zaman iletebilirsiniz. Sistem aracılığıyla ileteceğiniz sorun ve talepler, hızla ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılmakta ve kısa zamanda sonuçlandırılması sağlanmaktadır. Millet olarak bizi birbirimize bağlayan ve birlikteliğimizi pekiştiren ortak ve zengin kültürel değerlere ve "yaratılanı Yaradandan ötürü sevme" felsefesine sahip, sevgi, saygı, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının da ön planda olduğu bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu nedenle de doğuştan sahip olduğumuz kimliklerimizin ayrıştırıcı özelliklerini değil tamamlayıcı ve birleştirici özelliklerini esas alacak bir yaklaşım içerisinde olmalıyız" diye konuştu.

Toplantı, muhtarların görev yaptıkları mahallelerin sorunlarının ve taleplerinin alınarak, çözüm için toplantıya katılan ilgili kurum müdürlerine doğrudan iletilmesi ile devam etti.

Vali Çakacak: “Muhtarlarımız, Halk İle Yönetim Arasında Köprüdür”

Vali Çakacak: “Muhtarlarımız, Halk İle Yönetim Arasında Köprüdür”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim