• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Vali Çakacak, Mersinli Kadın Girişimcilerle Bir Araya Geldi

Vali Çakacak, Mersinli Kadın Girişimcilerle Bir Araya Geldi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ve kurul üyesi girişimci iş kadınları, sahil Valilik makamında Vali Çakacak ile bir araya geldiler. Ziyarette konuşan Kurul Başkanı Harp, Kadın Girişimciler Kurullarının 81 ilde faaliyet yürüttüğünü söyledi. Harp, Mersin Kadın Girişimciler Kurulu olarak da Mersin Valiliği'nin destekleriyle tüm ilçelerde 120 kurul üyesi ile birlikte nitelikli ve nicelikli kadın girişimci sayısını arttırmak, istihdama katma değer sağlamak ve tecrübeli girişimciler aracılığıyla yeni girişimcilere öncülük etmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kurul olarak eğitime son derece önem verdiklerini dile getiren Harp, Mersin İŞKUR ve üniversite işbirliği ile düzenledikleri eğitim programlarıyla kız öğrencilere yönelik sertifikalı girişimcilik eğitimi verdiklerini ve bunun sonucunda da en az yüzde 50 istihdam sağlandığını kaydetti. Kurul olarak daha birçok eğitim programı gerçekleştirdiklerini ifade eden Harp, dış ticaret alanında üniversite mezunu kızlara yönelik gerçekleştirdikleri bir eğitim programında, kursiyerlerin kurs süresince 3 milyon dolarlık ihracat yaparak mezun olduklarını anlattı.

Vali Çakacak ise devletin başta kadın girişimciler olmak üzere tüm girişimcilere yönelik destekleyici teşvik ve kredi imkanları sunduğunu vurgulayarak, Mersin Valiliği olarak da kadın girişimcilere her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Kadınların girişimcilik yeteneklerinin arttırılmasını, bu yeteneklerinin nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürülmesini ve bu konuda Mersin'in diğer illere örnek olmasını arzuladıklarını belirten Çakacak, Başkan Harp ve Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim