• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Vali Çakacak: “Mersin’i Çok Daha İleri Noktalara Taşımaya Kararlıyız”

Vali Çakacak: “Mersin’i Çok Daha İleri Noktalara Taşımaya Kararlıyız”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında Mersin'i anlatarak, Valilik himayesinde yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları,...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ulusal yayın yapan bir televizyon kanalında Mersin'i anlatarak, Valilik himayesinde yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, meslek birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla el ele ve gönül birliği içerisinde çalıştıklarını, Mersin'i çok daha ileri noktalara taşımaya kararlı olduklarını söyledi.

Vali Çakacak, ulusal yayın yapan BloombergHT televizyon kanalında "Anadolu'dan Notlar" programına katılarak, Ali Çağatay'ın canlı yayın konuğu oldu. Programda her yönüyle Mersin'i anlatan Çakacak, Mersin'in binlerce yıllık medeniyetlere beşiklik eden, son derece zengin bir insanlık mirasına sahip, etnik, sosyal ve kültürel yapı itibariyle Türkiye'nin küçük bir örneği olduğuna dikkat çekti. Mersin'in sahip olduğu 26 fahri konsolosluk ile uluslararası ticaret alanında oldukça aktif bir rol oynadığını vurgulayan Çakacak, sahip olduğu stratejik konumu ile tarımdan sanayiye, ticaretten lojistiğe kadar bir çok alanda hızla gelişen ve büyüyen bir kent olduğunun da altını çizdi.

Kentin tarım potansiyeline de değinen Çakacak, tarımsal büyüklüğü 6 milyar TL, bitkisel üretim değeri 4,7 milyar TL civarında olan Mersin'in, tarımsal üretimde ülkenin ilk üç ili arasında bulunduğunu belirtti. Çakacak, örtü altı sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılan 150 bin dekarı aşkın tarımsal arazide yılda birden fazla ürün alan çiftçilerin gelir seviyesinin gün geçtikçe yükseldiğini kaydetti.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin kişiye istihdam sağlandığını ve şu anda iki bölgede tüm parsellerin dolduğunu dile getiren Çakacak, yatırımcılardan gelen yoğun talebe karşılık verebilmek için 3'üncü, 4'üncü ve 5'inci organize sanayi bölgelerinin açılması yönünde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

321 kilometrelik kıyı şeridine sahip Mersin'in deniz turizmi dışında yayla ve inanç turizmi yönünden de zengin bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Çakacak, Mersin'de ilan edilen 8 turizm merkezi bulunduğunun altını çizerek, bu merkezlerle ilgili yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdi. Mersin'in kruvaziyer turizmi rotasına alındığını da belirten Çakacak, her ay Mersin'e gelmesi planlanan iki kruvaziyer gemisinin Mersin turizmine büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Yapımı devam eden Mersin-Antalya Sahil Yolu'nun kalan son 50 kilometrelik bölümünde çalışmaların hızla devam ettiği bilgisini veren Çakacak, yolun tamamlanmasıyla birlikte Mersin-Antalya yolculuk süresinin 5 saate ineceğini, bunun da Mersin turizmine çok olumlu yansımaları olacağını bildirdi.

MERSİN'DE 160 CİVARINDA KAYITLI SURİYELİ VAR

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyeliler hakkında da bilgi veren Çakacak, il genelinde 160 bin civarında kayıtlı Suriyelinin misafir edildiğini, Mersin Valiliği olarak, ilin tüm dinamikleriyle birlikte Suriyeli misafirlere her türlü desteği vermenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Suriye'de devam eden iç savaş ve bölgede yaşanan olumsuzlukların Mersin'in ihracat rakamlarında belli bir düşüşe yol açtığını dile getiren Çakacak, ancak ihracatçıların farklı bölge ve pazarlara yönelmesiyle özellikle narenciye gibi pazar ömrü kısıtlı ürünlerin ihracatında çok fazla sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Çakacak, Mersin'de Valilik himayesinde yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, meslek birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla el ele ve gönül birliği içerisinde "birlikten kuvvet doğar" düsturuyla çalıştıklarını, Mersin'i çok daha ileri noktalara taşımaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim