• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Çakacak: “Mersin Tam Bir Sağlık Üssü Olacak”

Vali Çakacak: “Mersin Tam Bir Sağlık Üssü Olacak”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son 3-4 yılda yapılan sağlık yatırımları ve özellikle bin 250 yataklı şehir hastanesi ile Mut, Anamur ve Tarsus Devlet...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son 3-4 yılda yapılan sağlık yatırımları ve özellikle bin 250 yataklı şehir hastanesi ile Mut, Anamur ve Tarsus Devlet Hastanelerinin hizmete girmesiyle Mersin'in tam bir sağlık üssü olacağını söyledi. Çakacak, bu yatırımlarla sağlık turizminden de çok büyük beklentileri olduğunun altını çizdi.

Vali Çakacak, Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, il genelinde yapılan sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin son yıllarda son derece önemli yatırımlara ve reformlara imza atmış ve atmaya devam eden bir ülke olduğunu belirten Çakacak, özellikle reformların en önemlilerinden birinin sağlık sektöründeki reformlar olduğuna işaret etti. Türkiye'nin sağlık sektöründe son derece büyük atılımlar yaptığını vurgulayan Çakacak, "Sosyal güvenlikle birlikte baktığımızda, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bile imrendiği bir duruma geldi ülkemiz. Artık hiç kimsenin, parasızlık nedeniyle hastanelere başvuramamak gibi bir derdi yok. Gerek üniversite ve kamu hastaneleri gerekse özel hastaneler olsun, artık vatandaşlarımız istediği yerde muayene ve tedavi hizmetlerinden faydalanabilmekte, doktor seçme özgürlüğüne sahip olabilmektedir. Bunlar, sağlıkta gelinen noktayı göstermekte" dedi.

"MERSİN TAM BİR SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK"

Türkiye'de yapılan bu sağlık yatırımlarının yanında Mersin'in özellikle son yıllarda sağlık hizmetlerinden büyük pay aldığını ve almaya da devam ettiğini dile getiren Çakacak, bu çerçevede il genelinde yapılan yatırımları anlattı. Vali Çakacak, "Son 3-4 yılda 250 yataklı Toros Devlet Hastanesi, 200 yataklı Silifke Devlet Hastanesi, 150 yataklı Erdemli Devlet Hastanesi ve geçen yıl da açılışını yaptığımız 650 yataklı üniversite hastanemiz, Mersin'de sağlık hizmetlerinin geldiği noktayı göstermesi açısından son derece önemli. Sağlık alanındaki yatırımlar tabii ki bununla kalmıyor, bin 250 yataklı şehir hastanemiz inşallah bir kaç ay içinde hizmete girecek. İnşaatı büyük bir hızla devam ediyor ve çok yakında tamamlanacak. Bununla birlikte Mut, Anamur ve Tarsus Devlet Hastanelerimiz de faaliyete girdiğinde, ilimiz tam bir sağlık üssü olacak" diye konuştu.

"SAĞLIK TURİZMİNDE ÇOK BÜYÜK BEKLENTİLERİMİZ VAR"

Tüm bu yatırımların kentin sağlık turizmine de büyük ivme kazandıracağını ifade eden Çakacak, şunları söyledi: "İlimizin böyle imkanlara sahip olması, sadece ilimizin ve bölgemizin sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanma imkanını vermeyecek, aynı zamanda sağlık turizmi açısından da çok önemli olacak. Çünkü sağlık turizminde çok büyük beklentilerimiz var. Özellikle sadece Mersin olarak değil, Çukurova Bölgesi olarak Kalkınma Ajansımızdan üniversitemizin veya sektör temsilcilerinin katılımıyla sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik olarak çeşitli fuarlara katılmaktayız. Bu katılımlar da Mersin'in sağlık alanında tanıtımında çok önemli artılar getiriyor. Bu çerçevede, sektör temsilcileriyle birlikte çok daha fazla fuara katılmayı arzu ediyoruz ki, Mersin sağlık turizminden de hak ettiği payı alsın."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim