• BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Vali Çakacak, Kanaat Önderleriyle Buluştu

Vali Çakacak, Kanaat Önderleriyle Buluştu
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Bu güzel ülkenin güzel insanları arasına nifak tohumu ekmek isteyenlere, birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Bu güzel ülkenin güzel insanları arasına nifak tohumu ekmek isteyenlere, birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere diyoruz ki, Çanakkale'ye baksınlar da bu kötü emellerinin asla ve asla gerçekleşmeyeceğini görsünler" dedi.

Çakacak, toplumun farklı kesimlerini temsil eden kentin kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Çakacak, toplantıda yaptığı açıklamada, bir araya gelme nedenlerinin devlet ve milletin aynı masada, bir araya gelmesi olduğunu belirterek, " Bu tür buluşmalardaki amacımız, kanaat önderleri olarak sizler ile bir arada olmak, hasbihal etmek, sohbet etmek, fikirlerinizi ve düşüncelerinizi almaktır. Bu buluşmalarımızı farklı sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle, işadamlarımızla, odalarımızla kısacası toplumun her kesimiyle bir araya gelerek devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu. "Devlet, milleti için vardır" diyen Çakacak, bu itibarla kamu görevlileri olarak, millette hizmet etmek ve insan onuruna yaraşır hizmet vermenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Makamların, o konumda bulunan insanlara değil, hizmet alan insanlara güç vermesi gerektiğini vurgulayan Çakacak, "Zaman zaman vatandaşlarımızla birebir veya sizlerin aracılığınızla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ve istişarelerde bizim göremediğimiz, duyamadığımız, belki de arzu etmemize rağmen gerçekleştiremediğimiz şeyler olabilir. Sizleri vatandaşlarımızın temsilcileri olarak değerlendiriyor, bu samimi atmosfer içerisinde bunların konuşulmasını arzu ediyoruz. Bizler vatandaşlarımıza hizmet götürürken "Halka hizmet, Hakka hizmettir" düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle, kamu kurumlarına gelen vatandaşlarımızın duyduğu memnuniyet ve onlardan aldığımız dualar bize güç veriyor" ifadelerini kullandı.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE MÜLTECİ GİBİ DEĞİL MİSAFİR GİBİ YAKLAŞTIK"

Çevre ülkelerde yaşanan olaylar nedeniyle bölgenin yangın yerine döndüğünü dile getiren Çakacak, şöyle devam etti; "Bakıyoruz çevremizde yönetilemez hale gelmiş ülkeler ve can derdinde olan insanlar var. Bunlar bizleri insanlık ve komşuluk hukuku açısından derinden etkiliyor. Bugün resmi rakamlara göre ülkemizde iki buçuk milyonun üzerinde, Mersin'de ise 160 binin üzerinde Suriyeliyi misafir ediyoruz. Bizler hiçbir zaman bu kardeşlerimize mülteci olarak değil, birer misafir olarak yaklaştık. Mersin'deki ve Türkiye'deki Suriyeli misafirlerimize, kardeşlerimiz diyoruz. Çünkü bizim inancımıza, örf ve adetlerimize, geleneklerimize göre, Mersin'in en fakir köyünün en fakir ailesine bile gitseniz, bir tas yemeği varsa önce misafirine ikram eder. Bizler komşusu açken tok yatmamayı prensip edinmiş, kapısına gelen insanların dili, dini, inancı ve kültürüne bakmaksızın yardım eli uzatan bir medeniyetin temsilcileriyiz."

"BİRLİĞİMİZİ, BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZMAK İSTEYENLER ÇANAKKALE'YE BAKSINLAR VE BUNUN ASLA GERÇEKLEŞMEYECEĞİNİ ANLASINLAR"

Bu topraklarda yaşayan insanların tarihin her döneminde birbirine destek olduğunu, omuz omuza verip, birbirine kenetlendiğini ifade eden Çakacak, "Ancak hızla gelişen, kalkınan ve büyüyen bir ülke konumunda olduğumuz için zaman zaman birlik ve beraberliğimizi istemeyenler çıkabilmektedir. Ancak bilmiyorlar ki, yüce milletimiz bu devleti birlik ve beraberlik üzerine kurmuştur. Milletimizin temelinde birlik ve beraberlik olduğu için, tarihte yaşanmış en zor durumlarda bile vatanın bekası söz konusu olduğunda, neleri başardığını bütün dünya bilmektedir. Biz her zaman bu güzel ülkenin güzel insanları arasına nifak tohumu ekmek isteyenlere, birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere diyoruz ki, Çanakkale'ye baksınlar da bu kötü emellerinin asla ve asla gerçekleşmeyeceğini görsünler" şeklinde konuştu.

"TERÖR İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN BİR SUÇTUR"

Terörün insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu vurgulayan Çakacak, "Terörün milliyeti ve inancı yoktur. Terör kaostan, huzursuzluktan beslenir. Ama güvenlik güçlerimizin inançlı ve kararlı mücadelesi, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği ve sağduyusu geçmişte olduğu gibi bugün de buna izin vermeyecektir. Daire müdürü arkadaşlarımıza her fırsatta diyoruz ki, "hangi makamda bulunursak bulunalım kapılarınız herkese sürekli açık olsun, ulaşılabilir olun." Çünkü kamu görevlileri olarak bizler vatandaşlarımıza hizmet etmekle mükellefiz ve bunu da en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız. Bu hizmetlerimizi yaparken de vatandaşlarımıza, insan onuruna yakışır bir şekilde davranmak durumundayız. Bu konudaki ilkemiz şudur; kendimiz, eşimiz, çocuklarımız, annemiz veya babamız bir resmi daireye gittiğinde, onlara nasıl davranılmasını istiyorsak, bizlerin de vatandaşlarımıza o şekilde davranmasıdır" diye konuştu.

Konuşmasını, "Bir kişi konuştuğu zaman sadece tek taraflı konuşma olur. Ama iki kişi karşılıklı konuştuğu zaman bu fikir alışverişi olur. Karşılıklı anlaşma da ancak bu şekilde sağlanır" şeklinde sürdüren Vali Çakacak, bütün sıkıntıların aslında insanların birbirini dinlememesinden, tanımamasından ve dolayısıyla birbirlerini anlamamasından kaynaklandığını, gerçekleştirecek olan bu tür toplantıların ise bu anlamda son derece önemli olduğunu vurguladı.

Vali Çakacak'ın konuşmasının ardından kanaat önderleri de söz alarak talep, beklenti ve değerlendirilmelerde bulundu.

Vali Çakacak, Kanaat Önderleriyle Buluştu

Vali Çakacak, Kanaat Önderleriyle Buluştu

Vali Çakacak, Kanaat Önderleriyle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim