• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Vali Büyük: "Gençlerin Hedefi Patronluk Olmalı"

Vali Büyük: "Gençlerin Hedefi Patronluk Olmalı"
Adana Valisi Mustafa Büyük, gençlerin memurluk ya da özel sektörde maaşlı işleri değil, kendi işlerini kurmak, patron olmak ve icat çıkarmayı hedeflemesi...

Adana Valisi Mustafa Büyük, gençlerin memurluk ya da özel sektörde maaşlı işleri değil, kendi işlerini kurmak, patron olmak ve icat çıkarmayı hedeflemesi gerektiğini söyledi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti. Türkiye'nin daha çok girişimciye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Büyük, en başarılı öğrencilerin kendilerine hedef olarak kamu ya da özel sektörde çalışmayı koymasının üzücü bir durum olduğunu söyledi. Büyük, bu gençlerden kendi işlerini kurma, dünya markası yaratma ve icat çıkarmalarının beklendiğini kaydetti.

GENÇLER YALNIZ BIRAKILMAMALI

Son yıllarda daha fazla girişimci yetiştirilmesi için gerçekleştirilen eğitimlerin ve verilen desteğin önemli olduğunu ancak yetmeyeceğini anlatan Vali Büyük, "Girişimciliğin gelişmesinde en önemli etkenlerden biri de bu yöne ilgisi olan gençlerin yalnız bırakılmamasıdır. Deneyimlerle, sermayeyle ve moralle bu gençlerin yanında olunmalı. Girişimcilik Ekosistemi Derneği'nin girişimcilik için uygun iklimi hazırlamak ve bu yönde sürdürülebilir bir sistemi çalıştırmak için yola çıktığını görmek beni çok mutlu etti. Her etkinliğinizde sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyacağım. Bu ülkeye kazandırılacak her başarılı girişimci bizim için değer olur" dedi.

GİRİŞİMCİLİĞİN TARAFLARI BULUŞUYOR

GED Yönetim Kurulu Başkanı Esra Özden de girişimciliğin geliştirilebilmesi için "yeni girişimciler', "girişimcilere mentorlük yapacak iş insanları" ve "sermaye sağlayacak melek yatırımcıları bir araya getireceklerini kaydetti. Özden, "Kamu kuruluşları, yerel yönetimler, meslek odaları, kalkınma ajansları ve iş dünyası STK'ları işbirliği yapacak ve yatırım iklimi oluşturacak. Bu iklim yeni iş fikirlerinin, yeniliklerin, katma değeri yüksek üretimin gerçekleşmesini, bunları hayata geçirecek girişimcinin yetişmesini sağlayacak. Bu yapıdaki ilk STK'yı Adana'da kurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Valimizin "Yanınızdayım" mesajı bizim için çok anlamlı" dedi.

GED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Avcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Burak Nakıboğlu, Aysel Eyüpoğlu, Tezcan Altınordu ve Ümit Akyıldızlar'la tek tek sohbet eden Vali Büyük, derneğin bu yıl gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Vali Büyük: "Gençlerin Hedefi Patronluk Olmalı"

Vali Büyük: "Gençlerin Hedefi Patronluk Olmalı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim