• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Büyük: "Adana’nın Geleceğinden Umutluyum"

Vali Büyük: "Adana’nın Geleceğinden Umutluyum"
Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'nın güçlü yönleri ve geçmişten aldığı tecrübesiyle çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını belirterek,...

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'nın güçlü yönleri ve geçmişten aldığı tecrübesiyle çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını belirterek, bölgesiyle birlikte Marmara'nın alternatifi metropol bir bölge haline dönüşeceğini söyledi.

Adana Sanayi Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı'na konuk olan Vali Mustafa Büyük, önemli bir coğrafyada, stratejik ve metropol merkez konumunda bulunan Adana'nın, sanayideki değişimleri gerçekleştirmekte olduğunu bildirdi. Vali Büyük, Gayri Safi Yurtiçi Hasıladaki payı, kişi başına düşen milli gelir gibi istatistiki verilere bakıldığında Adana'nın Türkiye ortalamasının üzerinde olumlu bir noktada bulunduğunu vurguladı.

"Adana Projelerini Konuşuyor Çalıştayı" ile yatırımlarda sinerji oluşturulmasını amaçladıklarını belirten Vali Büyük, Adana için 250 proje belirlendiğini, gerçekleşmesi için tüm kesimlerin sahip çıkılması ve takipçisi olunması gerektiğini kaydetti.

Vali Mustafa Büyük, Adana'nın güçlü tarafları ve geçmişten aldığı tecrübesi ile yatırım ve üretim açısından Marmara'nın alternatifi bir metropol bölge haline gelmesinin mümkün olduğunu belirtti. Vali Büyük, "Adana'nın hassas bir bölgede yer almasına rağmen, diğer büyük şehirlere oranla oldukça güvenli bir şehir konumunda olduğunu, bu anlamda sorumlu kurum ve kuruluşların büyük bir özveri ile hareket ettiğini ifade etti.

Adana'nın ekonomik anlamdaki seviyesini her alanda yapılacak çalışmalar, uyum, işbirliği, dayanışma, beraber hareket etme kültürü ile daha ileri noktalara taşıyabileceğini belirten Vali Büyük, "Adana'nın, huzurlu, uyumlu, geleceğe daha ümitle bakan, çok önemli altyapı yatırımlarıyla giderek daha fazla gelişeceği kanaatindeyim" dedi.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da yaptığı konuşmada, kentin ve sanayinin sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm bulunması için girişimlerin sürdürüldüğünü bildirdi. Adana için öncelikli belirlenen 250 projenin kentin geleceğine yönelik önemli ipuçları verdiğini vurgulayan Kıvanç, projeler arasında Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi ve Kimya Vadisi gibi iki önemli üretim projesinin yer aldığını bildirdi. Kıvanç, şöyle konuştu:

"Kimya Vadisi projesi kapsamında ülkemizde üretilemeyen, ithalat bağımlılığı yüksek olan kimyasalların bölgemizde üretilebilmesine yönelik ön çalışmalar yapılması öngörülmektedir. Yine Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi projesiyle de bölgemizde rafineri ve petrokimya yatırımları gerçekleştirilmesi bölgenin bir üretim merkezine dönüşmesi beklenmektedir.

Yine çalışmaları devam eden ve öncelikli projeler arasında yer alan Ankara - Adana hızlı tren hattı, tüm bölgeyi kapsayacak şekilde planlanan kapalı devre sulama sistemi, liman, kentsel dönüşüm ve şehir içi ulaşım projeleri, sağlık alanında yürütülen Entegre Sağlık Kampüsü projesi gibi projeler Adana'nın geleceğine yönelik önemli ipuçları vermektedir. Projelerin hayata geçirilmesine paralel olarak Adana önümüzdeki dönemin en gözde bölgelerinden biri olacaktır."

Meclis Başkan Vekili İsrafil Uçurum'un başkanlığında gerçekleştirilen ADASO'nun Mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Adana Sanayi Odası işbirliğiyle TOBB'a bağlı MEYBEM tarafından gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında başarı gösteren 21 kişiye sertifikaları verildi. Ayrıca, Tacirler Yatırım Merkez Müdürü Ekonomist Özgür Demiral tarafından "Son ekonomik gelişmeler çerçevesinde ekonomik beklentiler" konulu sunum gerçekleştirildi.

Vali Büyük: "Adana’nın Geleceğinden Umutluyum"

Vali Büyük: "Adana’nın Geleceğinden Umutluyum"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim