• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Vali, belediye başkanı, rektör ve kadınlar yaylada ot topladı

Vali, belediye başkanı, rektör ve kadınlar yaylada ot topladı
5-6 Mayıs tarihinde yapılacak olan Düzce Otları Tyche Festivali öncesinde protokol ve vatandaşlar yaylalarda kaldirik, ısırgan gibi otlar topladılar.

5-6 Mayıs tarihinde yapılacak olan Düzce Otları Tyche Festivali öncesinde protokol ve vatandaşlar yaylalarda kaldirik, ısırgan gibi otlar topladılar.

Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi Düzce'nin tanıtımı için çalışmalarını sürdürürken Mayıs ayında yapılacak Ot Festivali için şimdiden hazırlıklar başladı. Hafta sonu için Düzce'ye gelen Blogger'ler de kentin doğal güzelliklerini fotoğraflıyorlar.

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile eşi Nursel Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Başkanı Ulviye Dikmen ve Meclisi üyeleri hep birlikte ot toplamak için bir araya geldiler.

Vali Dr. Zülkif Dağlı Düzce'nin yeterince tanınmadığını belirterek "Şükredilecek bir yerde yaşıyoruz. Düzce ilimizin yüzde 52'si orman alanı, kalanı su, Melen havzasındayız İstanbul'un içme suyunun büyük bir bölümü buradan gidiyor. Ancak Düzce'nin yeterince tanınmadığını biz arkadaşlarımızla hep konuşuyoruz. İstanbul ile Ankara'nın dibinde, 2 saat uzaklıkta bir konumdayız, Batı Karadeniz'in en güzel en can alıcı yerleri hepsi burada. Batı Karadeniz'in tek antik tiyatrosu Düzce'de, Roma Döneminden kalmış. Biz aslında 25-30 milyona hitap eden geniş kitle bir nüfusun ve her hafta sonu biz nereye gidelim diye düşünen büyük bir nüfus kitlesinin ortasındayız. Herkesi Düzce'ye davet ediyoruz" dedi.

Belediye Bakanı Dursun Ay, Düzce'nin doğa harikası bir il olduğunu belirterek "Ankara ile İstanbul'un ortasında olan Düzce'miz görüldüğü gibi cennet bir ilimiz. Şu anda ot toplamaya geçeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı Düzce'ye bekliyoruz" ifadelerinde bulundu. Ardın ise Düzce'de toplanan otların birkaç tanesi hakkında bilgiler veren Başkan Ay, "Üniversitemiz bu otları tamamen bilimsel olarak değerlendirecektir" dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'da geleneksel tamamlayıcı tıp alanında da Düzce Üniversitesinin ihtisaslaştığını çerçevede değerlendirileceğini söyledi.

Rektör Çakar, "Düzceli olarak tarafsız olmak mümkün değil. Bizim memleketimiz çok güzel. Tarihiyle, coğrafyasıyla, yeşiliyle, mavisiyle 20 kilometre karenin içinde yeşili, maviyi, yaylayı, gölü, denizi her şeyi bir arada görebileceğiniz bir coğrafyada yaşıyoruz" dedi.

Düzce Belediye Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, tarihten gelen bereketle bu günkü bereketi harmanladıklarını belirterek bu bereketi Düzce Otları Tyche Festivali adı atında etkinlikle kutladıklarını söyledi. 4-5-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan festivalin çok renkli görüntülere sahne olacağını söyleyen Dikmen, "Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz festival sayesinde bilmediğimiz tanımadığımız yenilebilir otları tanıdık. 700'e yakın ot çeşitliliği var, 71 endemik otumuz var. Bunun için ben doğaya teşekkür ediyorum, bu kadar güzel nimeti bize sunduğu için. Hepimiz el vererek bu festivali yapıyoruz ve herkesi festivalimize davet ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ise doğada bu dönemde kendiliğinden yetişen otlar toplandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim