• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Vali Bektaş’tan Emniyet Müdürü Açıklaması

Vali Bektaş’tan Emniyet Müdürü Açıklaması
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, paralel devlet yapılanması operasyonunda gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılması ve toplumda infial uyandırması...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, paralel devlet yapılanması operasyonunda gözaltına alınan başörtülü kadınlara kelepçe takılması ve toplumda infial uyandırması nedeniyle görevden uzaklaştırılan Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren hakkındaki adli soruşturmanın bittiğini, disiplin soruşturmasının ise devam ettiğini söyledi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Taş Fabrikada basın mensuplarıyla bir araya geldi. Vali Bektaş'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şehriban Yıldırım, Manisa Basın İlan Kurumu Müdürü Kenan Tokgöz, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, Manisa'daki ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç'ın kısa bir teşekkür konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Çalışan Gazeteciler Günü 10 Ocak'tı, bunu biliyoruz. 10 Ocak'a yakın bir kaç organizasyon olduğunu bildiğimiz için biz biraz ağırdan aldık. Biraz zaman geçsin de gazetecilerimizle öyle bir araya gelelim istedik. Senede bunu bir defa yapmayı arzu ediyoruz. Bu ikincisi oldu. Demek ki bizde ikinci seneyi tamamlamaya doğru yol alıyoruz. Gazetecilerin bir takım sıkıntıları var. Bunların bizlere gazetelere, gazetecilere yansıması var. Biz Manisa'da Manisa özelinde basınımızın tutumundan davranışından memnunuz. Ciddi bir sıkıntımız yok. Ülkemizin genel gidişine paralel bir tutum ve davranış içerisinde herkes görevini yapmaya çalışıyor. Çalışan gazeteciler olarak sizler her türlü kötü şartlarda görevinizi yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Vatandaşla yönetim arasında düzgün bir temas noktasına ihtiyacımız var, bir tercümana ihtiyacımız var. Biz ne diyoruz vatandaş ne anlıyor, vatandaş ne diyor biz ne anlıyoruz. Vatandaşın gündemiyle yönetimin gündeminin beraber yürümesi, paralel yürümesi gerekiyor. Vatandaşın gündemi, basının gündemi, yönetimin gündemi başka olursa bu işler yürümüyor demektir. Önemli olan esas olan vatandaşın gündemidir. Vatandaşlar aramızdaki gerçek anlamdaki diyaloğu sizler sağlıyorsunuz. Fark edilemeyen, görülemeyen eksikliklerin ortaya çıkarılmasında dolayısıyla yapılması gereken iyileştirmelerin yapılmasında, yine geleceğe dönük alınması gereken tedbir ve projelerde de basınımızın uyarılarına ihtiyacımız var" dedi.

BU İŞ SONA ERECEK

Ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade eden Vali Bektaş şunları söyledi: "Elbette sorunlarımız var, elbette sorunlarla boğuşuyoruz ve o sorunların sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz. Şu son dönemde biz Manisa olarak 12'nci şehidimizi uğurladık. Gerçekten çok ağır bir sonuçla karşı karşıyayız. Ülkemiz artık bir yola girmiş durumda. Bunu çözme karar ve idaresiyle devam ediyor. Umarız bu sonucun doğmasına katkısı olan herkes artık 30 yıl sonra aklını başına alır ve bu girdiği çıkmaz yoldan geri döner. Bizde vatandaşımızda bu acılarla karşılaşmak zorunda kalmaz. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bunlar zor işler biliyoruz. Sabır dilemekle, sabretmek aynı şey değil ama başka da yolumuz yok. Bu işi sona erdirmek için ne gerekiyorsa yapılacak."

EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVE DÖNDÜ MÜ?

Manisa'da paralel devlet yapılanmasına karşı gerçekleştirilen bir operasyonda başörtülü kadınların ellerine kelepçe takılarak evlerinden alınmasının ardından hakkında görevden uzaklaştırma kararı verilen Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren'in durumunun ne olduğunun sorulması üzerine Vali Bektaş şu cevabı verdi: "Bizim şuanda bir müdürümüz var. Manisa Emniyet Müdürü bildiğiniz arkadaşımız. Yalnız görevden uzaklaştırılmış durumda. Görevden uzaklaştırma bir tedbirdir biliyorsunuz, görevden alma değildir. Yürütülmesi gereken disiplinle ve adli soruşturmayla alakalı soruşturmada memur görevden uzaklaştırılır. Soruşturma bitince de görevine iade edilir. Bizim Müdürümüz o ilk olayın olduğu süreçte bir de dilekçe vermişti "Ben başka bir ilde görevlendirilmek istiyorum" şeklinde. Şimdi adli soruşturma bitti. Disiplin soruşturmasının ne aşamada olduğunu bilmiyorum. Onu bakanlık sonuçlandıracak. Dolayısıyla bakanlık bir karar verecek. Ya göreve iade edecek ya merkeze alacak yada başka bir ilde görevlendirilecek. Bunu da hep beraber öğreneceğiz. Bu arada dediğim gibi bizim emniyet müdürü görevi kadromuz dolu. Yardımcıları, vekili işbaşında görevlerine devam ediyorlar. Bakanlığın da kısa süre içinde karar vermesini bekliyoruz. Benim de bildiğim sizlerden fazla değil."

KENDİ HAKKINDA SORUŞTURMAYLA İLGİLİ KONUŞTU

Vali Bektaş, aynı operasyon sonrası kendi hakkında da bir soruşturma açıldığı ve bu soruşturmanın ne aşamada olduğunun sorulmasına şu cevabı verdi: "O soruşturma tamamlandı. Adliyeye intikal etti orada olumsuz bir durum olmadığını biliyorum. Bu işin iki tarafı var. Bir memur bir eylemde bulunduğunda bu ceza kanununda suç mudur değil midir? Suçsa mahkemeye gider, savcı davasını açar yargılanır. Değilse ceza kanununa göre yargılanmaz süreç orada biter ama olay aynı zamanda disiplin hukuku açısından da değerlendirilir. Yani Ceza Hukuku açısından suç olmayan bir eylem disiplin hukuku açısından suç olabilir. O süreç henüz tamamlanmadı. Bakanlığın ne yapacağını bekliyoruz merak ediyoruz."

Basının mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Bektaş daha sonra çalışan gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Bektaş’tan Emniyet Müdürü Açıklaması

Vali Bektaş’tan Emniyet Müdürü Açıklaması

Vali Bektaş’tan Emniyet Müdürü Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim