• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Vali Bektaş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Vali Bektaş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olmak uğrunda verdiği mücadelenin başlangıcı olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan...

Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olmak uğrunda verdiği mücadelenin başlangıcı olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "8 Mart günü, çok yönlü ve çok boyutlu kadın sorunlarının çözümü için bir fırsat ve muhasebe günüdür." dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Toplumların gelişmişlik düzeyi, geleceği şekillendiren kadınlara verilen değer, içinde yaşadıkları toplumun eğitim, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında aldıkları yer ile de ölçülmektedir. Kadınlar, tükenmeyen sevgisi, şefkati, hoşgörüsü, fedakarlığı, üretkenliği ile ailenin ve toplumun temelidir. Geleceğimizi emanet edeceğimiz, güçlü devletler ile yarışacak eğitimli, bilinçli nesillere sahip olmak, en başta onları yetiştirecek olan kadınlarımıza, eğitim, iş ve sosyal hayatta erkekler ile birlikte vereceğimiz fırsat eşitliği ile mümkündür." dedi.

Bağımsız ve hür yaşama uğrunda, her türlü yokluğa ve olumsuzluğa rağmen Kurtuluş Savaşında sergilediği mücadele ile tarihte onurla yerini alan Türk kadınının, ülkesinin gelişmesi ve kalkınması için büyük bir fedakarlık gösterdiğini kaydeden Vali Bektaş, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanında önemli roller üstlendiğine dikkat çekti. Vali Bektaş, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük değer verdiği Türk kadını, birçok dünya devleti kadınından önce elde ettiği haklar ile siyasi ve toplumsal hayatta söz sahibi olmuştur. Ancak, tüm bu olumlu gelişmeler kadınlarımızın toplumda hak ettikleri değeri bulmaları için yeterli gelmemekte, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, eğitimde, üretimde, siyasette daha fazla söz sahibi olmaları için alınması gereken tedbirler bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim