• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Vali Bektaş: Manisa’nın birçok ilçesinde kütüphane yok

Vali Bektaş: Manisa’nın birçok ilçesinde kütüphane yok
Kitabın özel, kütüphanenin çok özel bir şey olduğunu belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa'nın birçok ilçesinde kütüphane olmadığını söyledi.

Kitabın özel, kütüphanenin çok özel bir şey olduğunu belirten Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa'nın birçok ilçesinde kütüphane olmadığını söyledi. Nüfusu 100 binin üzerinde olan Turgutlu'da kütüphane olmadığını dile getiren Vali Bektaş, belediyelerin, ilçelerine bir an önce kütüphane yapmalarını istedi.

52. Kütüphane Haftası, İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Burada konuşan Vali Erdoğan Bektaş, kitabın özel, kütüphanen daha özel bir şey olduğunu ifade etti. Kitabın tarih boyunca hiçbir zaman güncelliğini yitirmediğinin altını çizen Bektaş, "Elektronik ortamdaki kitaplar zihnimizi meşgul etmeye başladı ama kitabın yerini alabilecek mi? Doğrusu emin değilim. Ben şahsen de bir makineden kitap okumaya henüz kendimi psikolojik olarak hazırlayabilmiş değilim. Ama yapanlar var. Onlarda bu boşluğu dolduruyor. Doğrusu hayat çok hızlı değiştiği için buda önemli, onu da ihmal etmememiz gerekiyor. Ama kitabında hep varlığını, kütüphanelerin hayatımız da varlığını bir şekilde sürdürmemiz gerekiyor." dedi.

Kime sorulsa "Kitap önemlidir, okumalıyız" dediğini aktaran Bektaş, "Kütüphanelerimiz olmalı, kütüphanelere gitmeliyiz. Fakat bu söz kısmı hayata geçiyor mu? İşte onda çok emin değiliz. Bir şehirde kütüphane yok. Mesela Gördes ilçesinde kütüphane yok, Turgutlu gibi 100 binin üzerinde nüfusu bir olan bir ilçede kütüphane yok. İşte Manisa, 360 bin nüfuslu bir şehirde 1937 yılında yapılmış, iyi de yapılmış, zamanın da yerinde yapılmış. Demek ki bu ufacık Kitap Sarayı ile iktifa etmek zorunda kalmışız. Bu kadar yıl. 1937, 2016. Gerçekten bu söylemlerimizle eylemlerimizi bir birine yaklaştırmamızın zamanı geldi artık diye düşünüyorum. Bir defa ilçemizde aklı başında adama gibi bir kütüphane mutlaka olmak zorunda. Ufağı, büyüğü ki bizim ilçelerimiz küçük ilçeler değil. Her biri bil il ayarında ilçelerimiz var. Mutlaka çocuklarımızın kitaba ulaşım şartlarını iyileştirmemiz lazım. İnsanımızın, büyüklerin kitaba ulaşım şartlarını iyileştirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Bektaş şöyle devam etti: "İl merkezinde önce biz devlet olarak büyük bir kütüphane yapacağız. Ama merkezdeki üç belediyemizden de her birinden yeni kütüphane bekliyoruz. Öyle uyduruk yerler değil. Ciddi kütüphane bekliyoruz. Ayrıca her ilçemizden de bir kütüphane her türlü olanakları sağlanmış bir şekilde kütüphane bekliyoruz. Gerçekten kitap okuma şartları oluşturulmuş bir yerel kütüphane bekliyoruz. Öncelik sıralamasında kütüphaneyi gerçekten birçok şeyin önüne almayı başardığımız ülkemizin önünün açılacağını inanıyoruz."

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak da Manisa'ya yeni kütüphaneler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Sudak, bu kapsamda Gördes'te zor şartlarda hizmet veren bina için uzun uğraşlar sonucunda Gördes Askerlik Şubesi eski binasının tahsisini aldıklarını bildirdi. Önümüzdeki günlerde oraya güzel bir kütüphane binası yapacaklarını belirten Sudak, "Bununla birlikte Saruhan ilçemizde bir hayırseverimizin desteğiyle yine Saruhanlı Belediyesi'nin tahsis etmiş olduğu yer üzerine orada zor şartlarda bu görevi gerçekleştiren arkadaşlarımıza güzel bir kütüphane binası kazandıracağız. Bununla birlikte Kırkağaç'ta belediye tarafından restore edilen tarihi bir bina ile Turgutlu belediyesi tarafından tahsis edilen yine tarihi bir binanın restorasyonu bakanlığımız tarafından gerçekleştirilerek oralara da mevcut kütüphane binalarının dışında yeni kütüphaneler kazandırma ile ilgili çalışmamız var. Bununla birlikte Şehzadeler ilçesinde bir hayırseverin desteğiyle satın aldığımız bir binayı yine belediyenin desteğiyle bir kütüphaneye çevirme ile ilgili çalışmamızı yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki Manisa'ya kazandırdığımız gezici kütüphaneyi yollarda göreceğiz. Bu da Manisa için güzel bir hizmet olarak hayata geçecek." dedi.

Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan öğrenci ve büyüklere, protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.Cihan

Vali Bektaş: Manisa’nın birçok ilçesinde kütüphane yok

Vali Bektaş: Manisa’nın birçok ilçesinde kütüphane yok

Vali Bektaş: Manisa’nın birçok ilçesinde kütüphane yok

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim