• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Bektaş Alaşehir’de Temaslarda Bulundu

Vali Bektaş Alaşehir’de Temaslarda Bulundu
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Alaşehir'de incelemelerde bulundu. KodlaManisa Projesinin Alaşehir Atölyesinin açılışını yapan Vali Bektaş ilçedeki ceviz...

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş Alaşehir'de incelemelerde bulundu. KodlaManisa Projesinin Alaşehir Atölyesinin açılışını yapan Vali Bektaş ilçedeki ceviz fidanı dağıtım töreninde dağıtılan fidanların hepsinin adının yabancı olması üzerine, "Ceviz fidanlarının isimlerinin hepsi yabancı. Çünkü onlar üretmiş, biz kobay olarak kullanılıyoruz. Demek ki çalışan üretiyor. Eğer biz üretseydik, isim hakkı bizim olurdu." diyerek daha çok çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin ile birlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açılan KodlaManisa Alaşehir Atölyesinin açılışını gerçekleştirdikten sonra Kurşunlu Han Tarım ve İnsan Konulu Fotoğraf Sergisine katıldı. Ceviz Yetiştiriciliği Kursuna katılan üreticilere fidan ve sertifika dağıtımını da gerçekleştiren Vali Bektaş daha sonra Evrenli Mahallesi yolu üzerinde Jeotermal Kuyusu Sahasında ve TOKİ alanında incelemelerde bulundu. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanı hakkında bilgiler aldı.

KodlaManisa Alaşehir Atölyesinin açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Alaşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Alıcı, Mania İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ve bürokratlar katıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan KodlaManisa Alaşehir Atölyesi açılış töreninde konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "ABD ve Avrupa'da kodlama eğitimine 5 yaşında başlanıyor. Gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramı eğitim sistemine dâhil edildi. Ülkemizde ise 5-6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmiyor. Manisa'da dünyadaki bu gelişmelerin ışığında ülkemize örnek olacak "KodlaManisa Projesi'ni hayata geçirdik. Bugün burada il düzeyinde 4. kodlama atölyesini açtık. Tüm Manisa genelinde açılması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.

İNGİLİZCE SINIFINI TEBRİK ETTİ

Alaşehir Orta Okulu bünyesinde açılan Zenginleştirilmiş Kütüphane açılışına da katılan Vali Bektaş burada İngilizce öğretmeni Özlem Topel'den Dyned (İngilizce öğrenme programı) programı hakkında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özlem Topel'in, "6-D sınıfı öğrencileriyle dersleri tamamen İngilizce işliyoruz. Arzu ederseniz sınıfı ziyaret etmenizi istiyoruz" demesi üzerine sınıfı ziyaret eden Vali Bektaş, sınıfta İngilizcenin çok gerekli olduğunu vurgulayarak, öğrencilerle İngilizce sohbet etti. Öğrencilerin soruları ve cevaplarını beğenen Vali Bektaş, sınıf öğretmeni ve öğrencilerini tebrik ederek, "Amacımız tüm sınıflarımızın bu seviyede olması." diyerek teşekkür etti.

ÜRETEN İSMİNİ ALIYOR

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra ilk resmi programın yapıldığı Kurşunlu Han'da Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından açılan "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisinin açılışını yapan Vali Bektaş, "Bugün burada fotoğraf sergisinin yanı sıra 250 üreticinin katıldığı ceviz üretme kursunu tamamlayan üreticilere chandler, howard, franquetta türü 40'ar adet ceviz fidanı dağıttık. Dikkat ederseniz ceviz fidanlarının isimlerinin hepsi yabancı. Çünkü onlar üretmiş, biz kobay olarak kullanılıyoruz. Demek ki çalışan üretiyor. Eğer biz üretseydik, isim hakkı bizim olurdu. O zaman daha çok çalışmamız, yaratıcı ve üretici olmamız gerekiyor. Gördüğünüz gibi üreten kendi ismini alıyor. Az önce Kod Atölyesi açtık, zengin kütüphane açılışı yaptık. İşte bu değerleri iyi kullanmamız gerekiyor. Eğer bu imkanları iyi kullanırsak biz üretir, biz satarız, isim haklarını biz kullanırız." diye konuştu.

SICAK SU KAPATILACAK

Alaşehir Evrenli Mahallesi yolu üzerinde bir üreticinin artezyen kuyusu kazması esnasında 108 metreden 33 derece sıcak su çıkması ve suyun kapatılamaması üzerine kaymakamlık tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Bektaş, suyun sulama için uygun olmadığı gerekçesiyle, bölgede Jeotermal kuyu çalışmaları yapan firmalardan teknik destek alarak kapatılacağını belirtti. Çalışmalara hemen başlanacağını belirten Vali Bektaş, TOKİ alanında da incelemelerde bulundu. Vali Bektaş, kaymakamlık makamında Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi (sera) Bölgesi hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve Alaşehir programını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

Vali Bektaş Alaşehir’de Temaslarda Bulundu

Vali Bektaş Alaşehir’de Temaslarda Bulundu

Vali Bektaş Alaşehir’de Temaslarda Bulundu

Vali Bektaş Alaşehir’de Temaslarda Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim