• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Vali Barut'tan: SİDEMİR lojmanlarının elektrik kesintisiyle ilgim yok

Vali Barut'tan: SİDEMİR lojmanlarının elektrik kesintisiyle ilgim yok
Sivas Valisi Alim Barut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Demir Çelik işçileriyle ilgili yaptığı açıklamada, kendisine yönelik eleştirilerine...

Sivas Valisi Alim Barut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Demir Çelik işçileriyle ilgili yaptığı açıklamada, kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. Barut, görevini tam yaptığını savunarak, bu konunun soruşturulması için başkanlıktan müfettiş talep ettiğini ifade etti. Elinde belgesi olanları İçişleri Bakanlığına iletmesini istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maaşlarını alamadıkları için eylem yapan ve sonrasında ise işten çıkarılan Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) işçilerinin sorunlarını gündeme getirdiği Meclis konuşmasında Sivas Valisi Alim Barut ile ilgili yaptığı açıklamalar üzerine, Vali Barut verdi.

SİDEMİR işçilerinin oturduğu lojmanların elektriğini kendisinin kesmediğini kaydederek başladığı yazılı açıklamasında, elektrik kesilmesiyle ilgisinin olmadığını belirten Barut, konunun muhatabının fabrika yönetimi olduğunu savunarak, "Elektrik hizmetini almayan, alamayan lojman elektriğiyle tesis elektriğini birleştiren SİDEMİR yönetimidir. Lojmanların elektriğini de kesen aynı idaredir. Sendikayı kullanarak bedelini ödemeden bağlantıyı sağlayabilmek için işçisini meydanlara salmaktadır. En hafif tabiriyle danışıklı dövüşle, mizansenle karşı karşıya olduğumuz bilinmelidir. Vali bu mizansene cevap vermeyecektir." dedi.

Okul servislerinin alınmasıyla ilgili de Valiliğin bir tasarrufunun söz konusu olmayacağını kaydeden Vali Barut, servislerle ilgili Milli Eğitim uygulamasının belli olduğunu dile getirdi.

Daha önce yaptıkları Tasdik Kayyımlığı görevini Haziran ayı itibariyle bıraktıklarını aktaran Vali Alim Barut, kayyım ile tasdik kayyımlığı görevlerinin birbirinden farklı olduğunu belirterek, "İşçiyi kim çalıştırıyorsa, işveren kim ise işçinin ücretini de o öder. Ödemesi gerekir. Bu daima her yerde, her konumda böyledir. Özel veya özelleştirilmiş tüm şirketlerde de böyledir. Görünene göre karar verenler ne kadar az şey gördüklerinin farkında olmayanlardır. Bu konuda tüm sorumluluğu valiye yüklemekle çağrıda geçen tabirle "…bir mafya liderinin…" kandiline yağ damlatıldığını, gelişmelerden ziyadesiyle memnun olduğunu üzüntüyle belirtmek isterim. Çünkü SİDEMİR yöneticileri de irtibatı kopartmamamı ve yasal danışmanlıktan ayrılmamamı istemişlerdi. Geçmişte valilik özelleştirmediği gibi, gelecekte devletleştirmesi söz konusu olmayacaktır."

"MÜFETTİŞ TALEBİNDE BULUNDUM"

"Vali olarak görevimi tam olarak yaptığımı, usulsüz ve hukuki dayanaktan yoksun taleplere cevap vermediğimi iddia ediyorum." diyen Vali Barut açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu sebeple görevime ilişkin bir eksiğim, noksanım ve sorumluluğum olup olmadığının incelenmesi, araştırılması ve gerekiyorsa soruşturulması için konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığından talepte bulundum. Sorumluluğuma ilişkin bilgisi ve belgesi olanları, başkalarının ağzıyla, eksik bilgiyle ve uluorta konuşmak yerine Bakanlığımıza elindekileri iletmeye çağırıyorum."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim