• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Vali artık rahat etsin anarşist oğlum öldü

Vali artık rahat etsin anarşist oğlum öldü
Yalova Valisi Cebiroğlu’nun inceleme için gittiği bir lisede kıyafetini beğenmeyerek azarlayıp sınıftan kovduğu öğretmen Öz’ün kalp krizinden ölümü Türkiye’yi yasa boğdu. Baba Öz valiye bu sözlerle isyan ederken tüm yurttan tepki yağdı.

 Yalova Valisi Cebiroğlu’nun inceleme için gittiği bir lisede kıyafetini beğenmeyerek azarlayıp sınıftan kovduğu öğretmen Öz’ün kalp krizinden ölümü Türkiye’yi yasa boğdu. Baba Öz valiye bu sözlerle isyan ederken tüm yurttan tepki yağdı.
 
Geçen hafta incelemelerde bulunmak üzere Termal Fen Lisesi’ne giden Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, kılık ve kıyafetinden dolayı matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ü öğrencilerinin önünde azarlayıp sınıftan kovduğu iddiaları gündeme gelmişti.
 
‘Bu saç sakal ne’ azarı
 
Vali’nin “Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” diyerek öğretmene hakaret edip, okul idarecilerine ise “Siz eş...başı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin” diyerek çıkıştığı iddiaları, sendikaların tepkisine neden olmuştu. Önceki gün de bu hakaretlere tepki için Yalova’da ‘Öğretmene saygı’ yürüyüşü düzenlendi.
 
Kalbi dayanamadı
 
Ancak yürüyüşte yürek yakan bir olay oldu. Öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen gösteride kalp krizi geçirdi. Derhal Bursa’ya sevk edilen öğretmen Öz, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Öz’ün ölümü üzerine hem eğitim camiasından hem de sosyal medyadan Vali Cebiroğlu’na tepki yağdı. Acılı baba Kemal Öz, oğlunun ölümüne şu sözlerle isyan etti: “Ne diyeyim. Oğluma doyamadım. Siz söyleyin Yalova Valisi’ne oğlum öldü. Rahat olsun artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu! O rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen böyle söyleyin ona. İçim yanıyor.”
 
‘Azar canını çok yaktı’
 
“İddia ediyorum yavrum, matematiği yemiş yutmuştu. Yüksek Lisans da yapmıştı. Ödülleri de vardı. Valinin, çok sevdiği öğrencilerinin içersinde kılık-kıyafeti yüzünden kendisini azarlayıp kovması, canını çok yaktı. Vali bey artık okulları rahat rahat gezsin, insanlara hakaret etsin. Kendisinden de şikayetçi olmayacağım. Çünkü çocukları var. Allah’ından bulsun.”  
 
 
SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇIĞI
 
Kalpsizliğe mevki vermeyeceksin
 
Öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümünün ardından ise sosyal medyadan Yalova Valisi’ne tepki yağdı. En büyük tepki ise Cem Yılmaz’dan geldi. Yılmaz peş peşe attığı tweetlerle tepkisini gösterdi. Yılmaz; “Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak. Yazık oldu gitti öğretmencik. Daha büyük mevkilere gelesin Vali bey.”, “Sen niye mesaide bali çekiyosun diye soran olmayınca tabii o da coşmuş. Bakmış gücü yetiyo yüklenmiş.. O da bi kurban neticede. .” ve “Kalpsize mevkii vermeyeceksin... Ehliyet gibi kalp sorucan önce... Saçın? O sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan... Üzülürsün işte finalde. Ah” diye yazdı.
 
‘Hakaret de öldürür’
 
Yazar Ahmet Ümit de; “Sadece kurşun öldürmez; bayağılık da öldürür, hakaret de öldürür, cehalet de öldürür... #HalilSerkanÖz,#YalovaValisiİstifaEt” diye yazdı.
 
 
Vali: Çok üzgünüm
 
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, gazetecilere öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Böyle bir değerli öğretmeni kaybetmenin üzüntüsünü duyuyorum” diyen Vali Cebiroğlu, “Çok üzgünüm. Allah’tan kendisine rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabır diliyorum” diye konuştu.
 
SENDİKALAR TEPKİLİ
 
Görevinden istifa etmeli
 
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca: “Bir öğretmenin, öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir. Üyemiz Halil Serkan Öz’ün yaptığı tek şey; sendikamızın, tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü alınan ‘özgür kılık kıyafetlerle iş yerlerine gidilmesi’ eylem kararına uymak olmuştur. Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır.”
 
Kılık kıyafet dayatılamaz
 
Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: “Pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, favorimiz, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, bir antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir sivil itaatsizlik gösteriyor, Hırvatların dünya insanlığına büyük bir lütufmuş gibi sunduğu kravat mecburiyetini yerine getirmeyerek kravat takmıyoruz. Ortaya çıkan hadise, kabul edilebilir bir değildir. Yalova Valisi, öğretmenlerden özür dilemek zorundadır.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim