• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Vali Arslantaş’ın Kütüphaneler Haftası mesajı

Vali Arslantaş’ın Kütüphaneler Haftası mesajı
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kütüphaneler Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Arslantaş mesajında;"Bilgi kaynaklarının izlenmesi, kayıt altına alınması ve özgün bilgi üretimi için gerekli tüketim ortamının alt yapısını yaratma işlevine sahip olan kütüphaneler, bir toplumun kültürel seviyesini belirleyen temel dinamiklerdendir. Bilgilenme ve aklın egemenliğinde hakikati elde etmenin yegâne mekânları olan kütüphaneler aynı zamanda bir ülkenin herkese her kesime hizmet eden, bilgi alışverişinin yoğun bir şekilde yaşandığı sosyal kurumlardır.

Bin yıldır varlığını sürdüren, üretilen bilgi kaynaklarının korunmasında ve hizmete sunulmasında milletimize büyük katkılar sunan kütüphanelerimizin, son yıllarda ne yazık ki etkisi azalmaya başlamıştır. Bilginin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında etkin rol üstlenen kütüphaneler, özellikle teknolojik imkânların artmasıyla eskisi kadar ziyaret edilmiyor, kaynaklardan yeterince faydalanılmıyor. İnternet üzerinden bilgi edinme, her bilgiyi doğru kabul etme yanılgısından kurtulmamız gerekiyor. Kaynağını bilmediğimiz, doğruluğunu teyit etmediğimiz bilgilerin temel kaynağının kütüphanelerde olduğunu unutmamalıyız.

Çocuklarımızın ilgisini dağıtacak çok uğraş var günümüzde. Çocuklarımızı bilgisayar, telefon, internet, televizyon gibi araçlarla oluşturulan sanal bir dünyadan arındırıp okumaya sevk etmek için çalışmalıyız. Bizler bunun bilincinde olarak okullarımızdaki kütüphaneleri güncel kitaplarla yaşatmaya çalışıyoruz. Gelecek noktasında çok ama çok umutluyum. Onun için bizler bu minvalde okuma etkinliklerini geçmişte olduğu gibi şimdi de sürdüreceğiz. Gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak için ve okumanın yaşam boyu öğrenme üzerindeki vazgeçilmez etkisini göstermek için kütüphane görevlileri, akademisyenler, yazarlar, okurlar, kamu görevlileri, paydaş sivil toplum örgütlerini yapılan etkinliklerde bir arada görme dileğiyle Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor ve toplumumuzda kitap okuma alışkanlığını gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim