• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Arslantaş’ın 18 Mart Şehitler günü mesajı

Vali Arslantaş’ın 18 Mart Şehitler günü mesajı
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle bir anma mesajı yayınladı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle bir anma mesajı yayınladı.

Vali Arslantaş mesajında; "Bugün, Türk tarihinin şeref sayfalarından ve dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferinin 102. yılını kutluyoruz. Bu zafer; tarihi boyunca esareti kabul etmemiş bir milletin yeni bir devlet kurmasına kadar uzanan dirilişinin başlangıcı aynı zamanda azim ve kahramanlığının tarihte yerini almış şerefli bir anısıdır.

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin bağımsızlık yolunda fedakârlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır.

Varlığına kasteden mihraklara karşı hürriyetinden onurundan istikbalinden asla taviz vermeyeceğini 102 yıl önce tüm dünyaya ilan eden milletimiz, aynı iradesini bugün de devam ettiriyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş 102 yıl evvel Çanakkale savaşımızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir. Ülkemizin demokrasisini bağımsızlığını ve meşru yönetimini hedef alan iç ve dış odaklar 15 Temmuz gecesi milletimizin cesareti ve direnişi sayesinde bir kez daha hezimete uğramıştır. İki yüz kırk sekiz şehit ve 2 bin 193 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz demokratik kazanımları koruyarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız.

Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 102 yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünü kutluyor, geçmişte Çanakkale'de, Kut'ül-Amare'de, Sakarya'da; 15 Temmuz'da, Güneydoğuda "Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar..." diyerek yâd ettiğimiz bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim