• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Vali Altıparmak’tan “Spor Kültürü Ve Olimpik Eğitim Projesi”ne Tam Destek

Vali Altıparmak’tan “Spor Kültürü Ve Olimpik Eğitim Projesi”ne Tam Destek
Erzurum Valisi Altıparmak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Seyit Bilal Porsun'u kabul etti.

Erzurum Valisi Altıparmak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Seyit Bilal Porsun'u kabul etti.

Kabulde Porsun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi - Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle başlatılan "Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi" ile ilgili Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a bilgi verdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Seyit Bilal Porsun, proje ile birlikte genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmalarının hedeflediğini söyledi. Gelecekte yapmayı planladığımız olimpiyatlar için hatta yakın zamanda 2017 yılında Erzurum'da düzenlenecek olan EYOWF için bu konuda bilgili, sporu bilen ve sonuçlarıyla özümsemiş bilinçli birer taraftar olacak bir gençliği ortaya çıkarmanın, toplumsal gelişim için büyük önem taşıdığını belirten Porsun, ayrıca proje sayesinde çocukların algı, ilgi ve yaşlarına göre hazırlanan, eğlenceli, onların dilini konuşmanın ve yaratıcı çözümler öğretmenin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini, projede yer alan çocukların aileleri, öğretmenleri, arkadaşları ve çevreleriyle birlikte toplam 3 milyon kişiye ulaştıklarını söyledi.

"Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi"nin geleceğin sporcuları ve tribünleri dolduran seyircilerini bilinçlendirilme adına önemli bir proje olduğunu belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ta, Erzurum'da 2017 yılında yapılacak olan EYOWF içinde anlamlı bir eğitim programı olacak olan projeye desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Ziyaret sonunda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Seyit Bilal Porsun, Vali Dr. Ahmet Altıparmak'a projeye katkılardan dolayı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin plaketini takdim etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim